Hlavní obsah

Juniorský deblkajak Hrábek, Niebauer získal na MS bronz na kilometru

Deblkajak Lukáš Hrábek, Jakub Niebauer vybojoval na mistrovství světa v Szegedu bronzovou medaili v závodě juniorů na 1000 metrů. Na společném šampionátu s vodáky do 23 let získali mladí Češi pro výpravu první medaili. Od stříbrných Italů dělilo českou posádku 21 setin, s více než dvousekundovým náskokem zvítězili domácí Maďaři Botond Szakács a Péter Samu.

Foto: kanoe.cz

České eso v rychlostní kanoistice Josef Dostál - ilustrační foto

Článek

"Když jsme dojeli do cíle, netušil jsem, kolikátí jsme, a až jsme zjistili, že jsme třetí, tak jsme začali řvát a byli nadšení. Doufali jsme v medaili a to se nám naštěstí vyplnilo," uvedl v tiskové zprávě českého svazu Hrábek. Bronzové duo za sebou v nezvykle chladném počasí nechalo s více než půlsekundovým náskokem Němce. "Kluci nám udělali radost. Do závodu vstoupili dobrým startem, drželi se s těmi nejlepšími, nejprve byli lehce za medailí, ale výborným finišem se posunuli až na medaili," doplnil trenér Jan Andrlík.

Dalších sedm finálových účasti mladí Češi v medaile neproměnili. Nejblíže byl v kategorii do 23 let čtyřkajak Tomáš Sobíšek, Michal Kulich, Vilém Kukačka, Jan Vorel, který na pětistovce zaostal na pátém místě za stupni vítězů o necelou sekundu.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články