Hlavní obsah

Kajakář Přindiš byl na Světovém poháru v Markkleebergu šestý

Vít Přindiš obsadil v závodu Světového poháru ve vodním slalomu v Markkleebergu šesté místo. Dvojnásobný mistr Evropy postoupil do finále jako jediný z českých kajakářů, na vítězného Slováka Jakuba Grigara ztratil 4,63 sekundy.

Foto: Canoephotography.com

Kajakář Vít Přindiš při SP v Německu.

Článek

V semifinále K1 vypadli světový šampion z roku 2017 Ondřej Tunka i stříbrný olympijský medailista z Londýna Vavřinec Hradilek. Kajakářka Antonie Galušková skončila v semifinále na 24. místě, Lucie Nesnídalová a Karolína Galušková nepostoupily z pátečních kvalifikačních jízd. S náskokem více než tři a půl vteřiny zvítězila Australanka Jessica Foxová.

Dvaatřicetiletému Přindišovi příliš nevyšla páteční kvalifikace, v semifinále se letošní mistr Evropy naopak blýskl druhým časem. Ve finále jel čistě, přesto se na medailové pozice neprosadil, musel by být téměř o dvě sekundy rychlejší. Předloni Přindiš závod SP v Markkleebergu vyhrál, před týdnem dojel v Praze sedmý.

V neděli se v Německu bude závodit na kanoích a v extrémním slalomu. V semifinále kanoistů se představí česká trojice Vojtěch Heger, Tomáš Rak, Václav Chaloupka, kanoistky postoupily v sestavě Tereza Fišerová, Martina Satková, Eva Říhová.

Fišerová, která v Markkleebergu soutěží jako jediná z českých olympioniků, byla v kvalifikaci druhá. Kateřina Minařík Kudějová i vítězové úvodního dílu SP před týdnem v Praze kajakář Jiří Prskavec a kanoista Lukáš Rohan závod na předměstí Lipska vynechali.

Závody SP ve vodním slalomu v Markkleebergu (Německo):
Muži:
K1:
1. Grigar (SR) 88,91 (0)
2. Oschmautz (Rak.) -2,01 (2)
3. Neveu (Fr.) -2,95 (2)
...6. Přindiš -4,63 (0)
v semifinále
23. Tunka
29. Hradilek (všichni ČR).
Ženy:
K1:
1. Foxová (Austr.) 96,76 (2)
2. Funková -3,52 (2)
3. Apelová (obě Něm.) -6,24 (2)
...v semifinále 24. A. Galušková
v kvalifikaci
36. Nesnídalová
39. K. Galušková (všechny ČR)

Reklama