Hlavní obsah

Kajakářka Hilgertová byla na MS ve vodním slalomu čtvrtá

Deep Creek Lake
Aktualizováno

Šestačtyřicetiletá kajakářka Štěpánka Hilgertová skončila na mistrovství světa v Deep Creeku čtvrtá a prokázala, že stále patří do absolutní špičky. V dnešním finále sice nedosáhla na stupně vítězů, zopakovala nicméně své umístění z olympijských her v Londýně a od bronzu z Brazílie v roce 2007 dosáhla nejlepšího výsledku na světovém šampionátu. Čtvrtá byla Hilgertová i na svém prvním MS v roce 1989 rovněž v USA v Savage River.

Foto: Tomáš Dvořák/www.kanoe.cz, ČTK

Štěpánka Hilgertová na mistrovství světa ve vodním slalomu v Deep Creek Lake.

Článek

Dvojnásobná olympijská vítězka Hilgertová do finále postoupila jako čtvrtá, a i když v poslední jízdě byla o něco pomalejší, nepopulární pozice jí zůstala. Ani semifinálový výkon by Hilgertové na medaili nestačil, k medaili jí chyběly více než čtyři sekundy.

Závod vyhrála jednadvacetiletá Australanka Jessica Foxová, která tak z USA přiveze po vítězství mezi kanoistkami dvě zlaté medaile. Druhá byla se ztrátou necelé sekundy Britka Fiona Pennieová, třetí místo obsadila Němka Melanie Pfeiferová.

Další dvě Češky zůstaly za finálovou desítkou - Kateřina Kudějová byla s osmisekundovým odstupem šestnáctá, Veronika Vojtová se ztrátou 12,67 sekundy čtyřiadvacátá. Hilgertová se v Deep Creeku dostala do finále jako první česká reprezentantka v olympijské disciplíně, o chvíli později ji napodobili debalkanoisté Jonáš Kašpar s Markem Šindlerem, které čeká finále rovněž dnes večer.

Nevedlo se ani zbývajícím českým dvojicím. Tomáš Koplík a Jakub Vrzáň se v semifinále čtyřikrát se dotkli branky a patří jim třináctá pozice, Ondřej Karlovský a Jakub Jáně dokonce jednu branku minuli a jsou šestnáctí.

Krachem skončil závod deblů také pro dvě slovenské posádky. Favorizovaní bratři Peter a Pavol Hochschornerové i dvojice Tomáš Kučera, Jan Batík dostali penalizaci za neprojetou branku a finále bylo bez nich.

Mistrovství světa ve vodním slalomu v Deep Creeku (USA):
Muži:
C2:
1. Božič, Taljat (Slovin.)118,43 (0 tr. sekund)
2. Picco, Biso (Fr.)-1,17 (2)
3. L. Škantár, P. Škantár (SR)-4,35 (0)
...
9. Kašpar, Šindler -47,69 (50)
v semifinále  12. Koplík, Vrzáň, 16. Karlovský, J. Jáně (všichni ČR).
Ženy:
K1:
1. Foxová (Austr.)114,01 (0)
2. Pennieová (Brit.)-0,96 (0)
3. Pfeiferová-6,00 (0)
4. Hilgertová-10,76 (2)
...
v semifinále
16. Kudějová
24. Vojtová (všechny ČR)
20:17 3xK1 ženy, 3xC2 muži.

Reklama