Hlavní obsah

Kajakářka Paloudová je vicemistryní světa do 23 let, kanoisté přidali dva bronzy

Montemor
Aktualizováno

Čeští rychlostní kanoisté do 23 let získali během prvního finálového dne mistrovství světa v portugalském Montemoru tři medaile. Kajakářka Anežka Paloudová skončila druhá a kanoista Petr Fuksa s deblisty Jiřím Minaříkem a Jiřím Zalubilem brali bronz rovněž na kilometrové distanci, která na rozdíl od ženské kategorie K1 patří do olympijského programu.

Foto: twitter:@WorldRowing, Twitter

Mistrovství světa v rychlostní kanoistice do 23 let se koná v portugalském Montemoru.

Článek

Paloudová si ve finále na 1000 metrů spravila náladu z pětistovky, v níž projela v mlze chaluhami a na nejlepší nestačila. Na pětistovce skončila devátá. "Ten čas mezi (oběma závody) jsem probrečela. Ještě na start kiláku jsem šla se slzami v očích," přiznala bronzová medailistka z kilometru z letošního ME do 23 let. Ve finále kilometru nestačila jen na Maďarku Emese Kohalmiovou.

Kanoista Petr Fuksa přidal ke stříbru z ME na olympijském kilometru světový bronz, první medaili z mistrovství světa. "Podmínky byly parádní. Vypálil jsem na startu, ale úplně se mi nepovedl, nicméně ostatní jsem dojel. Ke konci jsem brutálně vytuhnul, takže jsem rád, že je to aspoň bronz," řekl olympionik, který dojel za vítězným Němcem Adamem Moritzem a Kanaďanem Connorem Fitzpatrickem.

Foto: Markéta Navrátilová

Petr Fuksa na archivním záběru z Račic.

Deblkanoisté Minařík, Zalubil projeli cílem třetí za italskou a ruskou posádkou. Bronzovou medailí v kategorii do 23 let navázali na evropský juniorský titul. Kajakáři Tomáš Sobíšek a Jakub Brabec na deblu skončili čtvrtí. V juniorské kategorii byli pátí Lukáš Hrábek a Václav Termer v deblkajaku i kajakářka Karolína Málková, kanoisté Vojtěch Neradil s Adamem Rudolfem byli osmí.

Reklama

Související témata: