Hlavní obsah

Medaile byla blízko! Dvojskifařky skončily čtvrté

Poznaň

Lenka Antošová s Kristýnou Fleissnerovou obsadily na mistrovství Evropy ve veslování v Poznani čtvrté místo na dvojskifu. České reprezentantky se ještě v polovině trati držely na třetí pozici, nakonec je ale od zisku medaile dělily necelé dvě sekundy. Ze suverénního vítězství se radovaly loňské vicemistryně světa Nicoleta Bodnarová a Simona Radisová z Rumunska.

Foto: Sport.cz

Dvojskifařky Lenka Antošová a Kristýna Fleissnerová

Článek

Antošová s Fleissnerovou do finále postoupily po výhře v sobotní opravné jízdě. Dnes na jezeru Malta dobře odstartovaly a krátce se držely na druhém místě. Pak ale začaly postupně klesat. Na mezičase 500 i 1000 metrů byly třetí, poté je předjely i Elodie Raveraová Scaramozzinová a Helene Lefebvreová z Francie a svěřenky trenéra Josefa Lukše skončily čtvrté.

Další tři české posádky se v Polsku představily ve finále B. Skifař lehkých vah Jan Cincibuch byl druhý a obsadil celkově osmé místo. Skifařka lehkých vah Kristýna Neuhortová doveslovala stejně jako čtyřka bez kormidelnice Pavlína Flamíková, Kateřina Hartmanová, Radka Novotníková, Nikola Kropáčková čtvrtá.

Reklama