Hlavní obsah

Mistryni Evropy Seemanovou čeká český šampionát, doma se ukáže naposledy před OH

Praha

Jde se na věc. Plavkyně Barbora Seemanová, která nedávno zazářila na mistrovství Evropy, kde získala titul na kraulařské dvoustovce, se naposledy před olympiádou v Tokiu ukáže na závodech doma. Čeká ji mistrovství republiky, které se koná od pátku do neděle v Ústí nad Labem. Seemanová se tam předvede ve čtyřech disciplínách. „Moc se na závody těším. Věřím, že bude skvělá atmosféra, že to dokážeme rozjet, i když to bude bez diváků," uvedla česká reprezentantka v tiskové zprávě pro média.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plavkyně Barbora Seemanová se zlatou medailí z ME 2021 v Budapešti.

Článek
Fotogalerie

Na evropském šampionátu Seemanová opakovaně vylepšovala svá maxima, domácí mistrovství pak bere hlavně jako součást přípravy na OH v Tokiu a příležitost si zazávodit. Předvede se na kraulařské dvoustovce, která je její hlavní tratí. V tomto stylu si dá i padesátku a čtyřstovku. „K tomu si dám i 200 metrů motýlek. Těším se, že poplavu taky něco jiného než kraula," okomentovala, jak bude vypadat její závodní program v nejbližších dnech.

Hry v Tokiu se blíží, a tak je jasné, že plavkyně dostává od trenérky zabrat. „Na mistrovství jedu z plného tréninku, takže je to pro mě něco jako tréninkový závod. Přípravy na olympiádu vrcholí," naznačila Seemanová. Doma se ale pochopitelně bude chtít ukázat, ovšem hlavní cíl sezony leží bez diskuze v japonském Tokiu. „Trenérka na mě byla tak hodná, že mi dopřála trochu volnější poslední dva dny, ubrala jsem na kilometráži, to chci jen doplnit, aby mě trenérka nechytala za slovo," usmála se Seemanová.

Zlatá plavkyně Barbora Seemanová rozbrečela trenérku. Na olympiádě chce být ještě lepšíVideo: Sport.cz

Rozmrzelá je naopak trochu z toho, že se kvůli covidovým opatřením nedostanou na závody fanoušci, tedy ani její rodina. „Mrzí mě to, ale nedá se nic dělat. Doufám, že to výkony všech nějak neovlivní, protože je to jedna z posledních možností se kvalifikovat na olympiádu," dodala česká reprezentantka.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plavkyně Barbora Seemanová se zlatou medailí z ME 2021 v Budapešti a její trenérka Petra Škábovápózují v Praze.

Po úspěšném evropském šampionátu musí počítat s tím, že si vyslouží větší pozornost soupeřek a je jedno zda na domácí či světové scéně. Dá se počítat s tím, že se objeví respekt, ale taky větší touha Seemanovou porazit. „Doufám, že respekt tam trošičku bude. Že o mně budou soupeřky nějaký přehled mít a trošičku se začlením do toho startovního pole. Že budou znát moje jméno a budou vědět, že tam stojí Bára," přála si před závody.

Reklama

Související témata: