Hlavní obsah

Mrůzek byl pojedenácté členem vítězné extrémní štafety na MČR

Kajakář Kamil Mrůzek byl pojedenácté členem vítězného týmu na mistrovství republiky extrémních štafet. Závod Litovel Bobr Cup tentokrát vyhrál s běžcem Jáchymem Kovářem a bikerem Janem Jobánkem. Tradiční akce se konala poprvé od roku 2019, protože poslední dva ročníky překazil koronavirus.

Foto: Bobr Cup

Litovelský Bobr Cup. Ilustrační foto.

Článek

Tým s názvem ASS Brno e-Finance vyhrál o tři minuty a 41 sekund. Devítinásobný mistr světa ve sjezdu na divoké vodě Mrůzek složil poklonu svým kolegům. "Dnes to pro mě bylo dost jednoduché. Všechno důležité udělali Jáchym a Honza, kteří své úseky vyhráli. Dostal jsem štafetu s velkým náskokem a já to jen udržel do cíle," uvedl v tiskové zprávě.

Druhý byl tým Kalokagathia Aliance s elitním českým vytrvalcem Vítem Pavlištou, Michalem Kaněrou a Adamem Satkem. Poslední jmenovaný, který rovněž úspěšně závodí ve sjezdu na divoké vodě, vyhrál kajakářský úsek.

V této části se absolutním pátým časem blýskla jeho sestra Martina, která letos závodila ve vodním slalomu a na sjezdovém kajaku jela poprvé v sezoně. Společně s běžkyní Barborou Macurovou a bikerkou Simonou Spěšnou pod hlavičkou týmu Kalokagathia Aliance 2 ovládly s více než dvacetiminutovým náskokem kategorii žen.

Reklama

Související témata: