Hlavní obsah

MS v plaveckých sportech bylo podruhé odloženo, bude v červenci 2023

Mistrovství světa v plaveckých sportech ve Fukuoce bylo kvůli koronaviru už podruhé o rok odloženo. Mezinárodní federace FINA dnes potvrdila lednové informace médií, že místo letos v květnu se v Japonsku bude o medaile bojovat 14. až 30. července 2023.

Foto: ČSPS - Martin Sidorják

Ilustrační foto.

Článek

Nejlepší plavci, skokani do vody, vodní pólisté a akvabely měli ve Fukuoce původně soutěžit loni v létě, ale po přesunu olympijských her v Tokiu do tohoto termínu byl šampionát odložen na letošní 13. až 29. květen. Kvůli pokračující koronavirové pandemii však nebude MS ani v tomto termínu, ale až o více než rok později.

Nový termín šampionátu se dotkne také organizace následujícího mistrovství světa v Dauhá, jež bylo plánováno na listopad 2023. Nově se v Kataru bude soutěžit v lednu 2024, takže se světový šampionát poprvé uskuteční v olympijském roce. Na léto 2024 jsou naplánovány hry v Paříži.

FINA oznámila, že o opětovném odložení své vrcholné akce rozhodla vzhledem k současné pandemické situaci a protikoronavirovým opatřením v Japonsku. "Toto rozhodnutí jsme přijali v nejlepším zájmu všech zúčastněných," uvedl prezident FINA Husajn Musallám.

Dosud poslední mistrovství světa v plaveckých sportech se konalo v roce 2019 v korejském Kwangdžu.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

Basketbal

Opava titul neobhájí

Opavští basketbalisté ligový titul neobhájí. Ve čtvrtfinále je senzačně vyřadila Ostrava, která vyhrála doma 86:85 a sérii ovládla 4:2 na zápasy.
NačítámNačíst další články