Hlavní obsah

Němcová získala zlato a bronz na MS ve sjezdu na divoké vodě

Česká reprezentantka Marie Němcová vybojovala na mistrovství světa ve sjezdu na divoké vodě v Augsburgu titul na kajaku a bronz na kánoi. Zlatou medaili získali také deblkanoisté Daniel Suchánek s Ondřejem Rolencem, na singlu skončil třetí František Salaj.

Foto: Český vodní slalom a sjezd, Facebook

Dojatá Marie Němcová má zlato z mistrovství světa.

Článek

Na Eiskanalu se soutěžilo pouze na sprinterských tratích a Němcová navázala na titul z C1 z loňského šampionátu v Treignacu ve Francii. V Německu vybojovala kompletní medailovou sbírku, protože byla i členkou stříbrné hlídky kajakářek s Klárou Vaňkovou a Kristinou Novosadovou.

"Oproti loňskému vítězství na singlu řadím zlato z kajaku o maličko výš, přece jen je na něm konkurence větší. Jsem nadšená z toho, že se mi podařilo takhle navázat a že jsem ukázala, že to není náhoda," uvedla na svazovém webu Němcová.

Letos bez krvavého šrámu! Tereza Fišerová si v kayakcrossu dojela pro stříbro. Fanoušci jí pumpovali dopředuVideo: Sport.cz

Suchánek s Rolencem navázali na titul z roku 2021. Jednatřicetiletý Rolenc předtím na C1 skončil 25 setin od medaile čtvrtý při útoku na pátý individuální titul ve sprintu. "Určitě jsem chtěl na singlu víc, ale poučil jsem se hodně rychle z chyb a vrazil naděje do deblového finále," uvedl Rolenc. Společně se Salajem a Matějem Vaňkem pak získal ještě bronz v týmovém závodě.

Reklama

Související témata: