Hlavní obsah

Nikdo z Čechů nepostoupil z pondělních rozplaveb na MS v krátkém bazénu

Nikdo z trojice českých reprezentantů nepostoupil z dnešních rozplaveb na mistrovství světa v krátkém bazénu. Nejlepší umístění zaznamenali Jan Micka na patnáctistovce a Kristýna Horská v polohovém závodě na 200 metrů, kteří skončili šestnáctí. V těchto disciplínách se ale na šampionátu v Abú Zabí postupovalo přímo do finále.

Foto: ČSPS/Martin Vaňo

Český plave Jan Micka.

Článek

Kraulař Micka na závěr nevydařené olympijské sezony poprvé letos zaplaval nejdelší bazénovou trať pod patnáct minut. Letošní maximum si výkonem 14:54,55 vylepšil o sedm a půl sekundy. Byl ale o půlminutu pomalejší než při českém rekordu v roce 2018 a od finálové osmičky ho dělilo více než osmnáct sekund. K zopakování šestého místa z posledního MS v krátkém bazénu v roce 2018 měl daleko.

Horská v polohovém závodě na 200 metrů zaostala výkonem 2:10,16 o více než sekundu za svým osobním rekordem z listopadového ME v krátkém bazénu v Kazani. Na výkon z evropského vrcholu sezony v krátkém bazénu nenavázal ani Matěj Zábojník na 50 metrů prsa. Tentokrát byl o 44 setin pomalejší a časem 27,41 se zařadil na 28. příčku.

V úterním závěrečném dnu šampionátu do rozplaveb nastoupí Tomáš Franta a Jan Čejka v závodě na 200 metrů znak a Horská na 200 metrů prsa. Jediným finálovým umístěním české výpravy dosud zůstává sedmá příčka Simony Kubové na 100 metrů znak.

Reklama

Související témata: