Hlavní obsah

Organizátory MS ve vodním slalomu těší zájem o vstupenky

PRAHA

Ačkoliv zbývá do zahájení pražského mistrovství světa ve slalomu na divoké vodě ještě měsíc a půl, už nyní jdou dobře na odbyt vstupenky na vrchol letošní sezóny kanoistů. Organizátoři se pochlubili počtem 700 prodaných čtyřdenních permanentek, což je více než třetina. Kvůli velkému zájmu tak navýší kapacitu tribun na březích řeky Vltavy.

Foto: Archiv

Štěpánka Hilgertová by měla být největší hvězdou.

Článek

Původní kapacita hlediště měla být 1500 diváků, pořadatelé ji však zvýší na 1825. Diváky navíc čeká i další překvapení: zcela nově upravené příjezdové silnice k areálu a poslední úpravy čeká povrch parkoviště u loděnice. Centrum areálu bylo oficiálně zkolaudováno 12. června, ve finální fázi je pak dostavba druhé části loděnice.

Nově jsou tak k dispozici tělocvična, posilovna, restaurace, lezecká stěna, a ubytovací kapacity. Útroby loděnice jsou schopny pojmout cca 250 lodí. V těchto dnech využívají kanál v Praze-Troji k tréninku Slováci, Američané, Němci a Španělé, pro samotný šampionát pak organizátoři počítají s vodáky tak ze 70 zemí.

Chtějí více než devět medailí

Mistrovství světa ve vodním slalomu se do České republiky vrací po dlouhých 39 letech, v roce 1967 se šampionát konal na Lipně. "Tehdy získali naši reprezentanti devět zlatých medailí. To bysme chtěli trumfnout," netajil se smělými plány jeden z českých závodníků Stanislav Ježek, jenž zároveň pomáhá s organizací MS.

Současné výkony českých kanoistů mu ostatně dávají důvod k optimismu. Po třech závodech Světového poháru vede Štěpánka Hilgerová pořadí kajakářek, dvojice Marek Jiras, Tomáš Máder je zase první mezi deblkanoisty. Dobré výsledky má i Tomáš Indruch, Ježek, Irena Pavelková, Tomáš Kobes, či dvojice Pospíšil - Pollert a Volf - Štěpánek.

Budeme velmocí i v organizaci?

"Volfíci prozatím dohánějí tréninkové manko, protože Štěpánek si v zimě zlomil ruku," připomněl bronzové medailisty z olympiády v Aténách šéftrenér reprezentace Jiří Pultera. Tomu dělá radost i Tomáš Kobes, kterému se v minulosti příliš nedařilo. "Vrátil se k závodění v dobré formě a letos mu to jde velmi dobře," dodal.

Jakousi generálkou z pohledu organizačních záležitostí byl pro Český svaz kanoistů (ČSK) světový šampionát ve sjezdu, který skončil minulý týden v Karlových Varech. "Tam jsme si odbyli takovou první velkou zkoušku. Teď chceme dokázat, že nejsme kanoistickou velmocí jen sportovně, ale že to dokážeme i organizačně," řekl na závěr předseda ČSK Jaroslav Pollert.

Reklama