Hlavní obsah

Plavecké velmoci Austrálie a USA se po 15 letech znovu utkají v Duelu v bazénu

Největší velmoci světového plavání Austrálie a Spojené státy americké se po patnácti letech znovu utkají v Duelu v bazénu. Australský svaz dnes oznámil, že se akce uskuteční od 19. do 21. srpna v Sydney. Každý tým bude mít třicet plavců. Očekává se mimo jiné souboj superhvězd Ariarne Titmusové a Katie Ledecké.

Foto: ČSPS

Ilustrační foto

Článek

Vedle bazénových plavců budou závodit také šampioni z paralympiády a dálkoví plavci, jejichž závody se uskuteční na pláži Bondi na předměstí Sydney. Přesný formát těchto exhibičních závodů bude zveřejněn později, ale zřejmě bude v zájmu vyšší atraktivity pro televizní přenosy trochu jiný než naposledy.

Australští a američtí plavci na loňských olympijských hrách v Tokiu získali dohromady padesát medailí. Jednou z velkých postav byla jednadvacetiletá Titmusová, která ukončila nadvládu Ledecké na 400 metrů volným způsobem a vyhrála i kraulařskou dvoustovku, kde skončila americká hvězda až pátá. Ledecká mladou Australanku porazila v závodě na 800 metrů a vyhrála i patnáctistovku.

V letech 2003 až 2007 se uskutečnily tři souboje australských a amerických plaveckých týmů, pokaždé byli úspěšnější reprezentanti USA. V lichých letech od roku 2009 do roku 2015 byly Duely v bazénu mezi výběru USA a Evropy. Letos se tato akce vrátí ke kořenům.

Reklama

Související témata: