Hlavní obsah

Poslední šance pro plavce. O limity na MS zabojují v Pardubicích

Praha

Plavecká Velká cena Pardubic, která ve městě perníku startuje v pátek, je poslední šancí pro české reprezentanty ke splnění limitů na červencové MS v korejském Kwangdžu. Účast na letním vrcholu sezony má dosud jistou šest závodníků.

Foto: ČSPS/Martin Sidorják

O limit na MS usiluje v Pardubicicích i motýlkářka Lucie Svěcená.

Článek

S jistotou letenky do Koreje pojedou na východ Čech kraulaři Barbora Seemanová s Janem Mickou, znakaři Simona Kubová a Tomáš Franta a prsařka Petra Weber. Šestá nominovaná polohovkářka Barbora Závadová se dlouhodobě připravuje v Austrálii.

„Počítáme, že šestici s limitem ještě někdo doplní. Podle našich předpokladů by mělo do Koreje odcestovat osm až deset bazénových plavců," poznamenal předseda Českého svazu plaveckých sportů Petr Ryška. Největší šance svazový šéf vidí u prsaře Filipa Chrápavého, motýlkářky Lucie Svěcené a polohovkářky Kristýny Horské.

Plavci letos dostali na splnění limitů pro MS jen dvě možnosti a po mítinku dle vlastního výběru mají poslední šanci právě v Pardubicích. „Zkoušeli jsme i variantu s jediným nominačním závodem, dva pokusy jsou ale pro plavce přijatelnější. V případě jediné šance vstupuje do hry příliš mnoho neznámých," podotkl Ryška.

Vedle Pardubic budou o limit usilovat o víkendu i dvě závodnice trvale žijící v USA, kraulařka Anika Apostalon a znakařka Věra Kopřivová. Nominaci svaz uzavře ve středu. Výjimku obdržel motýlkář Jan Štefl, jemuž 22. května vyprší roční distanc za dopingový nález a dostane jednu možnost se o Koreu poprat.

Reklama