Hlavní obsah

Probudila se s otřesem mozku. Zdrogovali mě! tvrdí reprezentantka. Z večera na MS si nic nepamatuje

Z posledního večera během nedávného mistrovství světa v plavání v Budapešti si dvaadvacetiletá závodnice Mary-Sophie Harveyová nepamatuje až šest hodin. Tvrdí, že ji na večírku, kam se šla po skončení akce pobavit, někdo zdrogoval. Probudila se dezorientovaná a vedle jejího lůžka stál manažer a lékař týmu. Bronzová medailistka ze štafety přiznala, že netuší, co přesně se jí stalo. Na těle měla modřiny, bolela ji naražená žebra a utrpěla také otřes mozku. Kanadská plavkyně příběh zveřejnila na svém instagramovém účtu a uvedla, že za to, co se oné noci stalo, se stydí.

Foto: Profimedia.cz

Kanadská plavkyně Mary-Sophie Harveyová na archivním snímku.

Článek

Pustit plavání na chvíli z hlavy, uvolnit se po stresujících soubojích o medaile. Takový plán měla Harveyová, sotva šampionát skončil. A vyrazila s přáteli za zábavou, kam přesně, to z dostupných informací není jasné, stejně jako to, kdo přesně jí dělal během akce společnost.

Jasné je jen to, že se účastnice olympiády v Tokiu probudila druhý den ve společnosti manažera a týmového lékaře. Nevěděla, kde je a na většinu událostí si nedokáže vzpomenout. „Musela jsem dostat nějaké drogy. a to ve chvíli, kdy jsem nebyla při sobě," popsala plavkyně. Obšírněji o incidentu informovat nemohla, prostě si prý nic nepamatuje.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený MARY-SOPHIE HARVEY✨ (@marysophieharvey)

Kanaďanka následně na svém těle odhalila desítky modřin. Harveyová říká, že se rozhodla vše zveřejnit jako varování dalším mladým ženám. Sama často čte zprávy o podobných incidentech a je dobré, aby se dívky měly na pozoru.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený MARY-SOPHIE HARVEY✨ (@marysophieharvey)

„Dlouho jsem přemýšlela a se svým okolím probírala, jestli to mám zveřejnit. Vždy jsem k vám ale byla upřímná a k takovým situacím dochází až příliš často na to, abych mlčela," napsala na Instagram

Bližší podrobnosti o událostech, které nastaly nejsou známé. Harveyová jen uvedla, že se nikdy v životě víc nestyděla za to, co se v Budapešti stalo. „Čtyři až šest hodin si nic nepamatuji. Slyšela jsem různé věci, od různých lidí, co jsem v té době dělala a někdo mě za to i odsuzuje. Jediné, co k tomu mohu napsat je, že jsem se nikdy v životě víc nestyděla," posteskla si mladá plavkyně.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený MARY-SOPHIE HARVEY✨ (@marysophieharvey)

I když se snaží vybavit si alespoň útržky ze zmíněného večera, netuší, co se během akce dělo. „Stále se cítím, jako by tělo, ve kterém jsem, nebylo moje... Někteří přátelé mi řekli, že mě museli nosit, když jsem byla v bezvědomí... Od té doby jsem navštívila několik lékařů i psychologů. Podle nich jsem měla velké štěstí, že to skončilo jen otřesem mozku a naraženými žebry," konstatovala Harveyová.

„Vy, kdo toto čtete, buďte opatrní. Myslela jsem, že jsem v bezpečí, že se mi něco takového nikdy nestane, zvlášť když jsem obklopena přáteli. Ale stalo se... a přála bych si, aby mě v této věci někdo poučil ještě před tou nocí," dodala závodnice.

Reklama