Hlavní obsah

Seemanovou nakoply rekordy, teď se doma chystá dobýt svět

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po rekordní žni v semifinále International Swimming League (ISL) v Eindhovenu je 21letá plavkyně Barbora Seemanová už doma a chystá se na mistrovství světa v krátkém bazénu, které začne v Abú Zabí za dva týdny.

Plavkyně Barbora Seemanová po návratu domů omládne o dva roky. Maminka navaří, přítel uklidíVideo: Sport.cz

 
Článek

Olympijská finalistka se tam blýskla českými rekordy na 100 i 200 metrů volný způsob. Tyto časy by chtěla atakovat i na světovém šampionátu. „Chtěla bych zlepšit osobní maxima, ale je to těžší a těžší. Soustředím se hlavně na tu dvoustovku. Samozřejmě budu bojovat o finále," řekla.

Na MS se na dvoustovkách ale neplave semifinále, ale rovnou po rozplavbě finále. „Je to náročnější, že se musí naplno bojovat ráno. Ale těch tréninků, které jsme naplno odjely ráno, byl bezpočet," poznamenala nejlepší česká plavkyně.

Zatímco na ME musela na svou nejsilnější disciplínu čekat do samého závěru programu, na MS kraulařky poplavou dvoustovku hned první den soutěží. „Jsem spokojená, že to tak je. Že se mohu soustředit na to a ostatní starty tam jsou za odměnu," pochvalovala si. Stejně jako na ME má v plánu kraulařskou stovku a padesátku, ale 400 metrů volný způsob nakonec vynechá.

Foto: Sidorják Martin / ČSPS, ČTK

Barbora Seemanová v úvodním semifinálovém utkání série International Swimming League v Eindhovenu

S trenérkou se tak dohodly nejen kvůli zdravotním problémům, s nimiž poslední týdny bojovala. „Ty k tomu přispěly hodně, asi z 80 procent. Nemá cenu to lámat přes koleno a dál ničit tělo. Čtyřstovka mi úplně nejde, je trošičku navíc, ani mě tolik nebaví," tvrdila Seemanová.

Ani ji tolik nemrzelo, že její tým Iron nepostoupil do finále ISL, které se uskuteční až v sobotu. „Jela jsem si to užít, hlavně trénovat a soustředit se na svět, což se povedlo. Ještě týden tam zůstávat by bylo hodně hektické," dodala plavkyně.

Reklama

Související témata: