Hlavní obsah

Ve finále prvního závodu veslařského SP je už pět českých posádek

Pět českých posádek už má jistou účast ve finálových jízdách úvodního závodu Světového poháru ve veslování v Záhřebu. Výhrou v rozjížďce mezi nejlepších šest postoupili Miroslav Vraštil a Jiří Šimánek na dvojskifu lehkých vah, další čtyři posádky se ve finále představí s ohledem na malý počet přihlášených lodí.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Miroslav Vraštil a Jiří Šimánek na archivním snímku

Článek

V sobotu bude ve finále bojovat skifařka lehkých vah Kristýna Neuhortová, v neděli poté dvojka bez kormidelnice Radka Novotníková, Pavlína Flamíková, dvojskif Markéta Nedělová, Alice Prokešová a párová čtyřka Filip Zima, Jan Potůček, Dalibor Neděla, Marek Diblík. Všichni absolvovali zkušební jízdy, Neuhortová a párová čtyřka je vyhrály, Novotníková s Flamíkovou byly druhé.

Skifařka Lenka Lukšová, za svobodna Antošová, byla dnes v rozjížďce třetí a v sobotu ji čeká opravná jízda. Skifař Tomáš Šišma byl v úvodní rozjížďce poslední, v odpoledním čtvrtfinále čtvrtý a čeká ho start ve finále C.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.