Hlavní obsah

Veslařská vicemistryně světa Nesbittová je po pádu na kole v umělém spánku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hororový pád poznamenal silniční cyklistický závod v Tasmánii. Národní australská šampionka a vicemistryně světa ve veslování Georgia Nesbittová si při incidentu přivodila vážná zranění a skončila v nemocnici.

Foto: Profimedia.cz

Australská čtyřka bez kormidelníka lehkých vah ve složení zleva Amy Jamesová, Alice Archová, Georgia Miansarowová a Georgia Nesbittová.

Článek

Třicetiletá všestranná sportovkyně se koncem minulého týdne účastnila cyklistického kritéria u města Hobart, kde měla vážnou nehodu. Zdravotníci ji na místě ošetřili. Nesbittová byla následně sanitkou transportována do hobartské nemocnice.

Vicemistryně světa z roku 2017 byla uvedena do umělého spánku, její stav je ale stabilizovaný.

Podle šéfa australského veslování Iana Robsona je Nesbittová jednou z nejrespektovanějších osob tamního veslování. Mimo světového stříbra je držitelkou bronzu z MS U23 a osminásobnou šampionkou Austrálie.

„Celá veslařská rodina a širší sportovní komunita po této vážné nehodě myslí na Georgii a její rodinu. Nabízíme nepřetržitou podporu a pomoc jejím blízkým," napsal k incidentu Robson.

Reklama

Související témata: