Hlavní obsah

Vztah plný špičkování. Dostál s Paloudovou si nic nedarují v lodi ani na rybách

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve své práci jsou nejlepší v Česku. A k tomu životní partneři. Když se kajakáři Josef Dostál a Anežka Paloudová potkají v jedné lodi, není o špičkování a hecování nouze.

Foto: Ivana Roháčková

Josef Dostál a Anežkou Paloudovou v jedné lodi.

Článek

O víkendu při Světovém poháru v Račicích se představí ve svých hlavních disciplínách, čtyřnásobný olympijský medailista Dostál na singlkajaku na 500 a 1000 m, Paloudová na kilometrové distanci a se čtyřkajakem na poloviční trati. Na společnou tiskovou konferenci ale dorazili na deblkajaku, ostatně smíšené posádky už závodí na mistrovství světa.

„Mně se jelo krásně, jen občas jsem Anežku opravoval, aby se mi trefovala do záběru,“ popisoval Dostál. „Opravil mě jednou, trochu si to přikrášlil,“ s úsměvem přítele korigovala Paloudová. „Po pár úvodních záběrech už to bylo lepší, věřím, že kdybychom šli na opravdový trénink, mohli bychom být i konkurenceschopní,“ věří 23letá kajakářka.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Kanoistka Anežka Paloudová.

Ve světě rychlostní kanoistiky je stále ještě nováčkem po přechodu ze sjezdu na divoké vodě, přesto už vloni byla čtvrtá na mistrovství světa, kde finále olympijské pětistovky jela jako první Češka po 46 letech. A letos se svým milým poprvé vyrazila i na tradiční kemp do Kalifornie.

„Pro mě to byla absolutní novinka, poprvé jsem vyrazila bez své skupiny. Jak jsem začala s rychlostní kanoistikou pozdě, moje technika dost pokulhávala a tady byl prostor si projít takovou pádlovací přípravkou,“ pochvaluje si. A vedle dřiny na vodě nelenila ani o volnu.

„Někdo rád vypne a má klid na lůžku, my s Pepou jsem akční. A jak už jezdí do Kalifornie několik let, ukázal mi, co kde je. Nejdřív jsme tedy vyrazili samozřejmě na ryby,“ naráží na Dostálovu oblíbenou kratochvíli. „A Pepu s jeho trenérem Karlem Leštinou jsem přechytala, to se musím pochlubit,“ usmívala se.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Áňa Paloudová (@anapaloudova)

Pak už obhlížela San Diego, zejména jeho architekturu, však tento obor studuje a plnění studijních povinností jí zpestřovalo přípravu na SP v Račicích, kam se vrcholová kanoistika vrací po pěti letech od mistrovství světa. A hecování mezi partnery zůstává i při závodech.

„Počítáme si odstup od prvního místa, v případě vítězství od dalšího závodníka. Naposledy na nominacích jsem měla navrch, kdy se mi povedlo vyhrát všechny individuální tratě, to se mi samozřejmě líbilo,“ usmívá se Paloudová.

Reklama