Hlavní obsah

Zábojník na ME v krátkém bazénu zaplaval český rekord na 200 metrů prsa

Matěj Zábojník v páteční rozplavbě na mistrovství Evropy v krátkém bazénu překonal český rekord na 200 metrů prsa. Vlastní maximum, které vytvořil v polovině října v Plzni, zlepšil o 81 setin na 2:05,38. Díky tomu postoupil ze šestého místa do semifinále. Tam ho v této disciplíně doprovodí Vojtěch Netrh, jenž měl šestnáctý čas a v redukovaném pořadí se kvalifikoval ze čtrnácté pozice.

Foto: ČSPS/Martin Sidorják

Prsař Matěj Zábojník na ME.

Článek

Jednadvacetiletý Zábojník překonal český rekord na tomto šampionátu už podruhé, radoval se také na stovce, kde obsadil konečné jedenácté místo.

Ze třetí příčky postoupila z rozplavby polohového závodu na 200 metrů Kristýna Horská, která výkonem 2:09,74 zaostala jen o půlsekundu za svým osobním rekordem. Svůj druhý nejlepší letošní výkon na 100 metrů znak předvedla česká rekordmanka Simona Kubová, čas 57,55 ji zařadil na čtvrtou příčku.

Z dvojice českých motýlkářů uspěl na sprinterské padesátce pouze Jan Šefl, který postoupil čtrnáctým časem. Sebastian Luňák obsadil 31. příčku a jako jediný z českých plavců v dnešním dopoledním programu neprošel dál.

Foto: ČSPS/Martin Vaňo

Plavec Jan Šefl.

V pátečních podvečerních semifinálových a finálových závodech se v Kazani představí celkem osm českých plavců. Barbora Seemanová, Kristýna Horská, Luňák a Ondřej Gemov mají před sebou finále, přičemž Horskou čeká pak ještě semifinále polohovky.

Reklama

Související témata: