Hlavní obsah

Po 22 letech skončila Dukla bez medaile. Liberec mění trenéra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Gólman Petr Čech ještě chytal za Spartu, Bílí Tygři nepatřili do extraligy či na Hradě seděl Václav Havel, když volejbalisté liberecké Dukly naposledy nezískali ani jednu z možných medailí. Znovu bez jakéhokoliv úspěchu skončili až letos po 22 letech. Mizérii odnesl zkušený kouč Martin Démar.

Foto: Hynek Preisler, Právo

V Liberci po nepovedené sezoně skončil trenér Martin Démar (vpravo). Na fotce se synem Lukášem.

Článek

Liberec si před sezonou vytyčil ty nejvyšší cíle, jenže v extralize i v Českém poháru skončil už ve čtvrtfinále. Pod Ještědem proto po dvou letech skončil trenér Martin Démar.

„Rozhodli jsme se pro výměnu trenéra, protože sezona pro nás bohužel dopadla pod naše očekávání. Tento tým měl potenciál na medailové umístění v extralize. Nevyhráli jsme žádnou medaili, nepostoupil jsme do Final Four Českého poháru a skončili jsme ve čtvrtfinále extraligy, což je pro nás dlouhodobě nejhorší výsledek na Dukle v mužské kategorii,“ vysvětlil sportovní ředitel Dukly Jakub Veselý.

„Teď jsme ve fázi hledání nového trenéra a stavění nového týmu na další sezonu. Budeme se ho snažit najít v co nejkratší době. Nejde o nic snadného, protože v české extralize není trenérů přetlak, ale naopak je spousta zahraničních trenérů, kteří by o tuto pozici měli zájem,“ naznačil Veselý směr hledání. Asistent Vladan Merta u týmu pokračuje. „Samozřejmě bychom chtěli Martinovi poděkovat za jeho práci, kterou pro nás odvedl,“ dodal Veselý.

Liberec skončil po základní části třetí, jenže ve čtvrtfinále překvapivě vypadl s Příbramí, prohrál 0:3 na zápasy. A i v domácím poháru skončili obhájci prvenství  ve čtvrtfinále, když nestačili na Odolenu Vodu. „Je to zklamání pro celý klub. V Liberci jsme byli zvyklí na to, že máme každý rok medaili, takže máme důvod ke změnám,“ poznamenal Veselý.

Pod Ještědem vedle trenéra končí také kvarteto cizinců, peruánský blokař Urueňa, univerzálové Johansen z Argentiny a Jemeljanovs z Lotyšska i Estonec Maar. „Poslední roky se většinou v Dukle vyměnili čtyři až sedm hráčů a dost podobný to bude i v letošním roce,“ uzavřel Veselý.

Reklama