Hlavní obsah

Volejbalový mistr ligy zemřel v pouhých 24 letech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bývalý volejbalista Českých Budějovic, mistr české ligy s Jihostrojem z roku 2019, zemřel ve věku pouhých 24 let. Smrt hráče, který nastupoval na pozici smečaře, Martina Jindry oznámil jihočeský klub na svých webových stránkách.

Foto: Adobe Stock

Ilustrační snímek

Článek

„V našich vzpomínkách navždy zůstane jako nadaný volejbalista, kamarád, a především skvělý člověk,“ uvedl Jihostroj v krátkém prohlášení na svém webu. Jindra platil za odchovance klubu, přes všechny mládežnické kategorie se probil až do extraligového áčka, s nímž i oslavil poslední mistrovský titul Českých Budějovic v roce 2019. Následně se přesunul do prvoligového klubu EGE, kde působil až do sezony 2021/22. Svou krátkou, přesto úspěšnou kariéru se rozhodl přerušit a dal se na studia.

„Byl to skvělý člověk a úžasný kamarád, který nikdy neodmítl pomoci s čímkoliv. Neuvěřitelný volejbalista s nádherným talentem, a i když začal později, tak se velmi rychle stal oporou dorostu našich mládežnických družstev. Dodnes si pamatuji jeho akce na Českém poháru žáků, kdy hrál na bloku a já poprvé viděl jeho herní talent, který byl bezesporu úžasný. Velmi jsem se těšil na jeho životní dráhu, která mohla být jakákoliv, jeho potencionál byl opravdu velký,“ rozepsal se o svém bývalém svěřenci na sociálních sítích Vojtěch Zach, šéftrenér českobudějovické mládeže.

České Budějovice uctí památku svého bývalého hráče minutou ticha před sobotním extraligovým duelem s Ústím nad Labem. Poslední rozloučení s Martinem Jindrou proběhlo v pátek 8. prosince 2023 v 10 hodin v kostele sv. Jana Nepomuckého v Českých Budějovicích.

„Pro mne osobně je to obrovská ztráta, se kterou se bude těžké vyrovnat. Velmi myslím na rodinu Martina, které bych tímto chtěl vyjádřit upřímnou soustrast. Martin sice prožil nakonec kratší život, než jsem doufal, ale i tak se zapsal do mnoha osudů a srdcí nás všech. Martine, budeš mi chybět, nikdy nezapomenu,“ dodal Zach.

Reklama