Hlavní obsah

A dost. Naštvaná švédská hvězda ukončila biatlonovou epizodu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtyři zimy a dost. Po nakonec nevydařené biatlonové epizodě se Švédka Stina Nilssonová vrací k původní specializaci - běhu na lyžích, v němž sbírala nepřeberné množství úspěchů. Také v biatlonu měla velké ambice. Ale vzestup se zastavil, uvědomila si, že beze zbraně na ramenou je jí lépe.

Foto: Profimedia.cz

Stina Nilssonová při březnových závodech v Bodenu. Trápení se zbraní už je konec.

Článek

„Teď půjde do police,“ cituje švédská televizní stanice SVT Stinu Nilssonovou, která hned také oznámila, že se v budoucnu opět soustředí na běžecké lyžování, v němž získala pět olympijských medailí a vyhrála 26 závodů Světového poháru.

Zaměří se na dlouhé tratě. Připojí se k norskému týmu Ragde Charge.

„Je to cool,“ pochvaluje si Nilssonová pocity z návratu.

V biatlonu nedokázala navázat na velké úspěchy z běhu na lyžích. V individuálních závodech Světového poháru stála na stupních vítězů jednou - v březnu 2022, když skončila třetí ve sprintu v Kontiolahti na konci sezony, kterou ještě mohla brát jako velmi slibnou.

V dalších dvou zimách ale bylo zle. Žádné stupně. A velké problémy začala mít třeba i s pouhou kvalifikací do švédského týmu na mistrovství světa.

K tomu přicházely doprovodné zprávy o problémech se zapomenutými zásobníky a o dalších školáckých biatlonových chybách…

„První dva roky byly velmi dobré a udělala jsem velký pokrok, na který jsem hrdá. Dosáhla jsem na pódiové umístění ve Světovém poháru. To hodnotím velmi kladně. Pak byly dvě horší sezony,“ podotkla. Projevovaly se stále větší potíže se střelbou, zmar, frustrace…

„Naštvalo mě to, rozhodnutí vrátit se zpět bylo proto velmi snadné. Teď mi připadá, že zavírám knihu a otevírám novou. Nastal čas pro změnu, vyrážím vstříc novým výzvám a cílům,“ dodala třicetiletá Nilssonová.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.