Hlavní obsah

Olympijská šampionka na biatlonové MS nejede. Je to rozumné, poznamenala

Nedává najevo zlobu nebo zklamání. Nominační verdikt chápe, nadcházející biatlonové MS v Oberhofu bude bez ní. Devětadvacetiletá Stina Nilssonová nenavazuje na parádní kousky z klasického lyžování, v biatlonové konkurenci zůstává stále velmi daleko za představami okolí i svými vlastními. Ale navenek zůstává v klidu.

Foto: Sport.cz

Stina Nilssonová na archivním snímku.

Článek

Olympijská vítězka v běhu na lyžích z roku 2018 v téhle sezoně mezi biatlonistkami opět propadla, jejím nejlepším výsledkem zimy je 33. místo ve stíhacím závodě v Hochfilzenu. Na švédské poměry žalostné...

„Myslím, že je naprosto rozumné, že nepojedu na mistrovství světa," citují zahraniční média strohé vyjádření Nilssonové, která v roce 2020 od běhu přešla k biatlonu jako hvězda s velkými ambicemi. Nedaří se je naplňovat.

Přesto do poslední chvíle mohla doufat v nominaci na šampionát. Místo pro MS ale na její úkor uhájila Mona Brorssonová. O dalších čtyřech závodnicích ve švédském týmu nebylo pochyb. Jedou Elvira Öbergová, Hanna Öbergová, Linn Perssonová a Anna Magnussonová.

Neúčast na MS Nilssonová snáze oželí, když si představí, že by zase měla být jen pátou členkou v týmu, čekatelkou na šanci. Ví, co by to znamenalo. "Je to sice důležitá role, ale vůbec nevíte, co vás čeká. Během olympiády jsem byla tři týdny v Pekingu, aniž bych závodila," připomněla minulou zimu s tím, že teď přivítala možnost pořádně si zazávodit na ME, které se minulý týden odehrálo v Lenzerheide.

V úvodním závodě tam po chybách na střelnici byla až 47., v následném sprintu si vylepšila sebevědomí čtvrtým místem. Další šanci mezi elitou může dostat po MS ve Světovém poháru.

Reklama

Související témata: