Hlavní obsah

Biatlonista Krčmář trénuje po virové infekci znovu s národním týmem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Biatlonista Michal Krčmář se vrátil po zdravotních potížích do přípravy s národním týmem. Dvaatřicetiletý reprezentant, který se během léta potýkal s virovou infekcí, absolvuje tréninky v italském Passo di Lavazé. Biatlonový svaz o tom informoval na svém webu.

Foto: Petr Slavík/Český biatlon

Český biatlonista Michal Krčmář

Článek

„Zatím to zvládá bez problémů,“ řekl trenér mužské reprezentace Michael Málek na adresu Krčmáře. „I když jsme měli těžší trénink, tak se z něj dostal velmi dobře. Některé tréninky, které dlouho nešel, mu daly víc zabrat. Proto spolu podle jeho pocitů řešíme, jestli je třeba nějaký trénink zkrátit nebo upravit,“ doplnil Málek.

Stříbrný olympijský medailista z Pchjongčchangu Krčmář měl během léta lehce zvýšené hodnoty jaterních testů. Následná vyšetření odhalila infekci cytomegalovirem. Podobné potíže měl v minulosti také další biatlonista Ondřej Moravec.

Krčmář musel dodržovat klidový režim a vynechal mistrovství světa v letním biatlonu. Do tréninku se vrátil v září, na začátku října už se připojil k týmu. V něm naopak dál chybí Tomáš Mikyska, který se zotavuje po operaci kolena.

Češi absolvují přípravu v Passo di Lavazzé ve výšce 1800 metrů nad mořem. Na přelomu října a listopadu by se měli přesunout na sníh. Ve švédském Idre garantují upravené tratě od 26. října, v norském Sjusjönu od 4. listopadu.

„Momentálně v Norsku hodně sněží na horách, takže to s listopadovým tréninkem vypadá nadějně. Ale nevíme, co se ještě do té doby stane. Musíme věřit. V Idre garantují sníh dřív, takže plánujeme začít tam. Pak bychom se přesunuli do Sjusjönu, pokračovali v přípravě a zúčastnili se předsezónních závodů,“ uvedl trenér ženského týmu Egil Gjellland.

Nový ročník Světového poháru v biatlonu začne 25. listopadu ve švédském Östersundu.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.