Hlavní obsah

Také na Davidovou dolehly před stíhačkou emoce. Vysvětlila i svůj vzkaz na sítích

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Konečně se čeští fanoušci ve Vysočina Areně dočkali odměny za své povzbuzování v podobě umístění českého biatlonisty v elitní desítce Světového poháru. Markéta Davidová se ve stíhačce posunula ze 16. místa na startu na osmé v cíli a nebýt dvou chyb při třetí střelbě, mohlo být ještě veseleji.

Foto: Jaroslav Loskot, ČTK

Markéta Davidová v závěru stíhačky zdraví diváky.

Článek

Pořadí se často přelévalo, posouvala jste se vzhůru, pak jste se trochu propadla, přišel další vzestup. Baví vás takové závody?

Ano. Když mám dobré lyže a cítím se na nich dobře, tak mě i to závodění baví.

V posledním kole jste byla pár sekund od šestého místa, věřila jste, že se ještě posunete a zažijete tu i květinový ceremoniál?

Spíš jsem doufala, že se udržím s Denise (Němkou Herrmannovou-Wickovou). Předchozí kolo nejela tak rychle, abych se s ní nezvládla udržet, první půlku posledního kola se mi to dařilo, pak mi frnkla. Bohužel moje poslední kola letos nejsou taková, jak bych si představovala, na druhou stranu jsem tam neměla lehké soupeřky.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Markéta Davidová (@makulaa)

Dvě chyby na třetí střelbě, vaše jediné v závodě, přičítáte čemu?

Mrzí mě. Malinko jsem pospíchala, asi to chtělo trochu víc respektu k té střelbě. Ale padlo mi tam zase pár kalibrů. Občas máte štěstí, jindy ne.

Před vaším závodem proběhlo vyhlášení medailistek z her v Soči včetně vaší výborné kamarádky Evy Puskarčíkové. Stihla jste ho sledovat?

S Terkou Voborníkovou nám na střelnici taky ukáplo pár slz, když jsme je viděly, jak brečí. Jsme teď nějaké citlivé. (úsměv) Ale jsem ráda, že si to užila, bylo na ní vidět, jak moc se těší. Dost tím teď žila, tak jsem za ni strašně ráda. Trochu mě mrzí, že pořád jsou ve sportu případy, kdy se to musí řešit takhle zpětně. Nejlepší by bylo, kdyby se tohle vůbec nestávalo. Ale to, že se medaile předávaly tady, je docela dobrá satisfakce…

Ceremoniál vás tak trochu vytrhl z předzávodního soustředění?

Snažila jsem se to využít pozitivně. Bylo mi jasné, že rituály, kdy chcete dělat věci po svém a mít ráno klid, tady nebudu mít. Snažila jsem se s tím dopředu sžít a užívat si to.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Markéta Davidová při stíhacím závodě v Novém Městě na Moravě.

Po pátečním programu jste na sociálních sítích sdílela žádost organizátorů, aby fanoušci při žádostech o společné fotky respektovali osobní zónu závodnic. Po sprintu se to nedařilo?

V pátek se to bohužel nedařilo. Musím říct, že 98 procent lidí se k nám chová slušně a tak nějak normálně jako k lidem. Těm děkuji a těch pár, co se našlo… Moc dobře vědí, kdo to byl, tak doufám, že si to vezmou k srdci a trochu s tím něco udělají. A nebylo to jen ke mně, ale i k ostatním.

V neděli se pojedou ještě klasická smíšená štafeta a mix dvojic. Která by vás lákala víc?

Vždycky radši jezdím tu velkou, ale není to na mně. Až dojdu do buňky, bude rozhodnuto a dostane se ke mně nějaký verdikt…

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články