Hlavní obsah

Biatlonová legenda překvapila! Dahlmeierová září v nové disciplíně

V letech 2015 až 2019 dominovala německá reprezentantka Laura Dahlmeierová světovému biatlonu, s tehdejší českou hvězdou Gabrielou Soukalovou svedly řadu památných soubojů. Ani poté, co dala závodům na lyžích s malorážkou na zádech vale, však rodačka z Garmisch-Partenkirchenu nelenoší.

Foto: Profimedia.cz

Bývalá elitní německá biatlonistka Laura Dahlmeierová propadla kouzlu horolezectví.

Článek

Aktivně se věnuje extrémnímu lezení a na filmovém festivalu outdoorových sportů v Mnichově prezentovala snímek, v němž s dvojicí uznávaných horolezců zdolala slavný Mont Blanc (4809 m).

„Donedávna jsem znala tento sport jen z perspektivy diváka, teď jsem zvědavá, jak můj dokument (o výstupu na nejvyšší horu Evropy) přijmou moji blízcí přátelé. Doufám, že skvěle. Byla by to pro mne ta nejlepší motivace do dalších akcí," svěřila se 28letá Dahlmeierová pro München.TV.

Legendární biatlonistka ukončila svoji oslnivou kariéru, během níž získala dvě olympijská zlata, sedm titulů mistryně světa a velký glóbus za celkové prvenství v SP v sezoně 2016/2017, nečekaně brzy, už jako pětadvacetiletá. Na jaře roku 2019 prohlásila, že už v biatlonu dosáhla všech cílů, postrádá motivaci a chce zkusit jiné výzvy. Mimo jiné startovala i na světovém šampionátu v běhu do vrchu na dlouhých tratích v Argentině.

K biatlonu má však Dahlmeierová pochopitelně stále blízko, a tak přijala nabídku spolukomentovat s bývalým biatlonistou a krajanem Svenem Fischerem pro německou televizi ZDF závody Světového poháru a mistrovství světa.

Reklama

Související témata: