Hlavní obsah

Biatlonoví bratři Böovi přijdou kvůli koronaviru z Nového Města o další závod SP

Hvězdný norský biatlonista Johannes Thingnes Bö a jeho bratr Tarjei vynechají minimálně část předposlední zastávky Světového poháru v Östersundu. Sourozenci měli o víkendu v Novém Městě na Moravě opakovaně pozitivní test na koronavirus a čeká je týdenní pauza.

Foto: Jaroslav Loskot, ČTK

Tarjei Bö na trati v Novém Městě na Moravě

Článek

Suverénní lídr SP Johannes Thingnes Bö vyhrál na Vysočině čtvrteční sprint přes svým starším bratrem a oba výsledek potvrdili v sobotním stíhacím závodu. To už měli po prvním pozitivním testu na covid-19, ale protože se cítili dobře a pravidla jejich start nijak neomezovala, závodili i nakažení. V neděli byli opět pozitivní a do smíšených štafet už nenastoupili.

Norská biatlonová unie na webu následně uvedla, že bratři místo do Švédska, dějiště dalšího SP, odcestovali domů. "Na lyže se znovu postaví nejdříve v neděli," uvedl manažer reprezentace Per Arne Botnan.

Je tak jisté, že sourozenci Böovi vynechají v Östersundu čtvrteční vytrvalostní závod a sobotní štafetu. Otevřený zůstává jejich start v nedělním závodu s hromadným startem. Světový pohár vyvrcholí následující týden na Holmenkollenu v Oslu.

Johannes Thingnes Bö vyhrál v této pohárové sezoně 13 ze 16 individuálních závodů a suverénně vede průběžné pořadí, Tarjei je celkově čtvrtý. Jejich krajan Sturla Holm Laegreid, jemuž patří druhé místo, měl pozitivní test už před začátkem závodů v Novém Městě a na Vysočině nestartoval.

Reklama

Související témata: