Hlavní obsah

Peklo a nejlepší místo! Legendy se klaní před Novým Městem. Češi biatlon milují, ví Hamza

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

I sami organizátoři novoměstského Světového poháru v biatlonu neskrývali obavy. Vrátí se diváci po covidové pauze? Není biatlonová mánie už jen dávno pryč? Čtyři dny ve Vysočina Areně jim daly pádnou odpověď: na tribunách a u tratí se vystřídalo 86 000 diváků. A i největší hvězdy ze sebe sypaly slova chvály.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fanoušci biatlonu ve Vysočina Areně během sprintu žen.

Článek

„Tady je to nejlepší, skoro 30 000 diváků a všichni jsou zbláznění do biatlonu. Šel jsem mixzónou a ani neslyšel otázky novinářů. Je tu super atmosféra, všichni se usmívají,“ vyznal se Nor Johannes Thingnes Boe, nejlepší biatlonista současnosti a možná i historie.

„Ole Einar Björndalen mi říkal, že je to tady peklo,“ tlumočil šéf organizátorů i českého svazu Jiří Hamza slova další legendy, která působí jako expert norské televize. „Odnáším si odsud, že Češi biatlon milují a je jedno v jaké formě a za jakých výsledků,“ vypozoroval Hamza.

Foto: Jaroslav Loskot, ČTK

Johannes Thingnes Boe z Norska v Novém Městě na Moravě na trati stíhačky.

Největší porce práce pořadatele ale teprve čeká. Příští rok v únoru se do Nového Města na Moravě vrátí po jedenácti letech mistrovství světa. „Doufám, že vše stihneme dostavět a uděláme z toho svátek. Chceme být nachystaní, aby areál byl připravený na dalších patnáct let pro velké světové akce v biatlonu, horských kolech i běžeckém lyžování,“ plánuje Hamza.

Co všechno se ve Vysočina Areně změní? Dostaví se tribuny, upraví zázemí pro sportovce, mazací buňky, rozšíří sklady, vylepší datové rozvody i zrekonstruuje osvětlení. „Není to snadné v dnešní době udržitelnosti, kdy počítáme uhlíkové stopy a skoro se bojíme létat. Nechceme navážet stovky kamiónu materiálu a pak zase odvážet,“ vysvětluje svazový šéf.

Vstupenky na mistrovství světa by se měly začít prodávat v dubnu. V jakých cenách? „Zásada je, že i ta nejlepší vstupenka by neměla překročit tisícovku. Cenová úroveň bude jen mírně nad Světovým pohárem, přes týden budou lístky určitě výrazně levnější,“ nastiňuje Hamza cenovou politiku akce, jejíž rozpočet se pohybuje kolem 260 milionů korun.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články