Hlavní obsah

Biatlonový král v problémech. Po nehodě ve sklepě ho kousl had

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Biatlonový suverén posledních let Johannes Thingnes Bö v uplynulé sezoně vyhrál takřka vše, co mohl. Na startu přípravy a letní sezony ho ale stíhá jedna pohroma za druhou. O své trable se podělil během víkendových závodů Oslo Ski Show, kde se necítil úplně v nejlepší formě.

Foto: Český biatlon/Petr Slavík

Norský biatlonista Johannes Thingnes Bö s křišťálovým glóbem pro celkového vítěze Světového poháru.

Článek

Poslední z řady nepříjemností se mu přihodila nedávno při práci na své zahrádce. Jakmile se zahradničením skončil, zjistil, že ho kousla zmije.

„Když jsem přišel domů, viděl jsem, že mi z nohy teče krev, pak jsem si všiml, že tam mám dvě ranky. Dal jsem si jedna a jedna dohromady," vykládal pro televizi NRK. Kousanec se nakonec ukázal být zmijím uštknutím.

Následoval převoz na pohotovost. „Tam už jsem se cítil bezpečně. Bylo o mě dobře postaráno. Doufám, že mi kousanec dá stejné magické superschopnosti, jako měl Spiderman se svým pavoučím kousnutím," smál se Bö.

Pětinásobný olympijský šampion, který vyhrál celkového hodnocení Světového poháru čtyřikrát z posledních pěti ročníků, si ale užil své i před zmijím uštknutím.

V televizi vyprávěl, jak se potloukl ve sklepě svého domu při tréninku na běžkařském pásu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Johannes Thingnes Bö na trati sprintu v Novém Městě na Moravě.

„Nebyl jsem asi úplně pevný ve špičkách a padl jsem na břicho. Každý, kdo si tento trenažér vyzkoušel, ví, že to nejde zastavit. Táhlo mě to pozpátku, až jsem narazil do zdi. Ležel jsem tam na boku za strojem," popisoval karambol.

„Naštěstí jsem ale neutrpěl žádné vážnější zranění. Nakonec to dopadlo lépe, než to vyznívá," ulevilo se mu. „Stalo se mi to vůbec poprvé. Celou dobu jsem čekal, že to jednou může přijít. Prostě se to stává," pokračoval.

To ale nebylo vše. Bö mluvil také o svém pádu na trampolíně, po němž trpěl bolestmi zad. Potýkal se také se zánětem v oku.

„Všechno se to nabalovala na sebe poté, co jsem zažil poměrně klidné období. První tři týdny v květnu byly výborné," komentoval své trable biatlonový král, který alespoň kvitoval, že zmijí uštknutí ho paradoxně zbavilo letitých obav právě z hadů.

Související témata: