Hlavní obsah

Hrůzný nález! Jde o pohřešovaného biatlonistu?

Dlouhodobé pátrání po zmizelém mladém biatlonistovi Eivindu Sporalandovi dospělo zřejmě k tragickému konci. Norská policie potvrdila, že našla tělo 22letého mladíka, které odpovídá popisu hledaného. Jeho identitu však určí až pitva.

Foto: Profimedia.cz

Biatlon (ilustrační foto)

Článek

Ostatky muže oblečeného v modré bundě a červených botách (v tomto oblečení 19. března odešel Sporaland z domova) objevil turista v oblasti Balbergkampen poblíž Lillehammeru.

„Mohu potvrdit nález osoby ve výše zmíněném oblečení, ovšem dokud nebudeme mít výsledky pitvy, nemůžeme zcela s jistotou říci, že jde o pohřešovaného E.S. Máme ale všechny důvody se domnívat, že je to on," uvedla policejní mluvčí s tím, že cizí zavinění nebylo při prvním ohledání oběti zjištěno.

Talentovaný biatlonista z Lillehammeru, jehož největším úspěchem bylo stříbro z juniorského MS v roce 2021, byl pohřešován od 19. března. Intenzivní pátrání nepřinášelo výsledky, více světla do případu nevnesly ani stopy, které policie zajistila v dubnu. Vedle nálezu biatlonistova auta a smartphonu byla mezi nimi také vyloupená horská chata v Gausdalu, odkud zmizely „jen věci nízké hodnoty, potřebné k přežití v přírodě", takže vyšetřovatelé připouštěli spojení tohoto činu se Sporalandovým zmizením.

„Nezbývá nám nic jiného, než čekat. Dokud nebudeme vědět, co se stalo, budeme lpět na naději, že je stále naživu. Možná ušel dlouhou cestu, ale má vynikající schopnost přežít v přírodě," citoval nedávno zoufalé rodiče list Gudbrandsdolen Dagningen. Ti navíc v interview pro TV2 připustili, že jejich syn trpěl psychickými problémy.

Reklama

Související témata: