Hlavní obsah

Biatlonový šampion se střelil do břicha. Jeho stav je vážný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Někdejší biatlonový mistr Evropy se ocitl v ohrožení života. Nyní už bývalý bulharský závodník Krasimir Anev se podle tamních médií střelil do oblasti břicha legálně drženou zbraní a byl nalezen v bezvědomí poblíž města Kjustendil.

Foto: Profimedia.cz

Krasimir Anev na trati během olympiády v Pchjongčchangu.

Článek

36letý Anev patří k vůbec nejúspěšnějším reprezentantům Bulharska v biatlonu. Jeho největším úspěchem je zlato z mistrovství Evropy z roku 2019, na kontinentálním šampionátu posbíral i další medaile. Ve Světovém poháru se nejlépe umístil na čtvrtém místě.

Podle bulharského serveru Dir.bg se Anevův stav lepší, byl probrán z kómatu a mohl by opustit jednotku intenzivní péče.

„Je silný fyzicky i psychicky. Věřím, že se dokáže zcela uzdravit. Doufám, že věci půjdou pozitivním směrem, protože si toho vytrpěl opravdu hodně,“ uvedl pro zmíněný server biatlonistův kouč Georgij Fartuno.

Ten zároveň odmítl komentovat, jak došlo k tomu, že Anev namířil zbraň proti sobě, s tím, že chce nechat na svém svěřenci, aby po uzdravení událost vysvětlil.

Vyšetřovatelé pracují s různými verzemi. Jednou z nich je pokus o sebevraždu.

Anev ukončil aktivní kariéru v roce 2020 kvůli sporům se svazem. Necítil od něj dostatečnou podporu, a i kvůli tomu se už od roku 2013 připravoval mimo svazové struktury.

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.