Hlavní obsah

Bože můj, prosím, už ne! Hvězdná biatlonistka Wiererová se celá třásla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

I když se postupně zlepšuje, zatím je od příček, na které bývala zvyklá, daleko. Loni se na domácím mistrovství světa v Anterselvě blýskla dvěma zlatými a dvěma stříbrnými medailemi. V minulé sezoně už přeci jen zaznamenala jistý pokles výkonnosti a v nové sezoně to zatím není vůbec ono.

Foto: Tt News Agency, Reuters

Italka Dorothea Wiererová na trati v Östersundu.

Článek

Už před začátkem sezony 31letá Italka přiznala, že má problémy se štítnou žlázou a nespavostí. „V létě jsem se často budila uprostřed noci, ale to už je teď mnohem lepší. I když pořád musím brát prášky na spaní," cituje rodačku z Brunecku švédský list Aftonbladet.

Při dvou zastávkách Světového poháru v Östersundu její výsledky vykazují průběžné zlepšení. V individuálních startech zaznamenala postupně 37., 23., 16. a 13. místo. Ve štafetě pak brala šestou příčku.

V týmovém závodě si vedla velmi dobře. Po stojce ale stejně jako Švédka Mona Brorssonová a Norka Tiril Eckhoffová musela na trestné kolo.

„Moje střelba ve stoje byla fakt špatná. Začala jsem myslet na to, co se tady dělo na konci minulé sezony (Wiererová se v silném větru zdržela na střelnici několik minut) a pomyslela jsem si: ´Bože můj, ať se to neopakuje, prosím, prosím.´ Hodně jsem se třásla, vůbec jsem nebyla v pohodě. Bohužel," posteskla si Wiererová.

„Při běhu jsem se ve štafetě cítila ale mnohem lépe. Moje tělo reaguje dobře, myslím, že mi forma pomalu přichází," věří.

Hlavně si přeje, aby při příští zastávce v rakouském Hochfilzenu už nebude taková zima. „Doufám, že bude tepleji. Tady v Östersundu je pro mě příliš velká zima," smála se sympatická závodnice ve švédském středisku, kde se rtuť teploměru pohybovala kolem -14 stupňů Celsia.

Reklama

Související témata: