Hlavní obsah

Byla z výkonů vydeptaná. Pak si Jislová rozzářila dny třpytkami a užila si svůj velký závod

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po nepovedené smíšené štafetě i sprintu a navíc v deštivých dnech měla mizernou náladu. A tak si ji Jessica Jislová chtěla alespoň rozzářit třpytkami, které si v následujících dvou kláních nalepila na tvář. Teď už je plná optimismu i bez nich. Skončila dvanáctá ve vytrvalostním závodě na 15 kilometrů, což je historicky její nejlepší umístění na světovém šampionátu.

Dojatá Jessica Jislová. Konečně dobrej závod, všechno si sedlo. Vynahradila jsem si trápení z předchozích dnůVideo: Sport.cz

 
Článek

Jste moc spokojená, že?

Jsem za to dneska fakt strašně ráda. Už jsem z toho, co jsem tady doteď předváděla, byla taková vydeptaná a dneska se sešlo úplně všechno. Střelba až na tu jednu nervózní ránu byla fajn. Lyže bych chtěla pochválit a na to, že jsem jela celou dobu úplně sama, tak si myslím, že i běžecký čas nepatří úplně k nejhorším.

MS v biatlonu - vytrvalostní závod žen na 15 km Video: Česká televize

Tušíte, kam ta jedna rána letěla?

Nejsem si úplně jistá, kde skončila. Ale ten škubanec byl tak veliký, že si myslím, že to nebyla nějaká úplně těsná rána, a opravdu musím říct, že to bylo jenom z nervozity.

V cíli jste slavila s diváky.

Takových příležitostí moc není, takže proč si to pořádně neužít. Myslím, že se dnešek určitě řadí k jedněm z nejsilnějších zážitků, co v biatlonu mám. A třpytky na tváři? Měla jsem je už na stíhačku. Řekla jsem si, že když se mi tady nedaří a furt prší, tak si ty dny aspoň nějak rozjasním.

Jak vám pomohli fanoušci?

Poslední kolo jsem za ně byla ráda, hlavně v těch těžkých kopcích. Fakt mi pomáhají v tom, že můžu úplně vypnout hlavu a neslyším v ní, že už nemůžu. Jen se snažím každý krok hnát dopředu.

Diváci přehluší myšlenky?

Myšlenky a taky to, jak jsem funěla, dýchala nahlas, tak mi hodně pomohli.

Máte tu blízké, kteří vám fandí?

Kousek od vás stojí moje ségra a dva synovci, takže jakmile tady skončíme, tak se běžím s nimi potulit.

Myslíte, že jste si výkonem řekla o nominaci do smíšené štafety dvojic?

Budu si to muset jednak já s odstupem rozmyslet. Ale určitě si myslím, že je tady dalších pár adeptek, které by mohly moc hezky reprezentovat, takže nějak si to s trenéry vyřešíme. Samozřejmě ráda závodím, ráda jezdím štafety, na druhou stranu teď byl program dost náročný, takže i ty dny volna by bodly. Uvidíme, jak se to dohodne.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.