Hlavní obsah

Bývalá biatlonová hvězda se vrací na scénu. Avšak v nové roli

Svým rozhodnutím o ukončení kariéry šokovala. Po všech těch medailích, které získala, už totiž v sobě nenašla motivaci. Bez biatlonu ale Laura Dahlmeierová dlouho nevydržela. Sice ji už její fanoušci neuvidí během Světového poháru na trati, jak závodí, ale budou si ji moci poslechnout jako expertku v televizi.

Foto: Sport.cz

Laura Dahlmeierová.

Článek

Když na jaře ukončila Laura Dahlmeierová v pouhých pětadvaceti letech kariéru, pro fanoušky to byl šok. Nebylo pro ně snadné pochopit, že talentovaná biatlonistka, která ze závodů Světového poháru a mistrovství světa vozila jednu medailí za druhou, už nemá motivaci a chce zkusit jiné výzvy.

Vydala se do svých oblíbených hor a jako zdatná horolezkyně se nechala fotit na jejich vrcholcích. Začala také běhat a podařilo se jí kvalifikovat na světový šampionát v běhu do vrchu na dlouhých tratích. Ten se uskutečnil minulý týden v Argentině a trojnásobná olympijská medailistka v biatlonu v něm trať dlouhou 41,5 kilometru s převýšením 2 184 metru zvládla za čtyři hodiny a dvacet minut a obsadila sedmadvacáté místo.

Teď se majitelka velkého křišťálového globu vrací k biatlonu. Sice ji už během závodů neuvidíme na trati, ale i tak to pro ni bude obrovská výzva. S bývalým biatlonistou a krajanem Svenem Fischerem bude jako odbornice spolukomentovat pro německou televizi ZDF závody Světového poháru a mistrovství světa.

Svou premiéru v roli biatlonové odbornice by si sedminásobná světová šampionka měla odbýt v polovině prosince, kdy se pojede Světový pohár v Annecy. Kromě toho se bývalá velká soupeřka Gabriely Koukalové také rozhodla si udělat trenérskou licenci. Sice se podle svých slov teď na pozici kouče nechystá, ale třeba se jí za nějakou dobu bude hodit.

Reklama

Související témata: