Hlavní obsah

ČT Sport hlásí změny ve složení komentátorů biatlonu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Biatlonový tým komentátorů ČT Sport přichází o svého dlouhodobého člena Tomáše Lachmana, který se zotavuje po těžkém úraze. Televize sehnala hvězdnou náhradu, bude jí bývalá špičková biatlonistka Gabriela Soukalová, společně s ní rozšíří tým i komentátor Tomáš Jílek.

Foto: Český biatlon, Petr Slavík

Gabriela Soukalová je novou komentátorkou biatlonu na ČT Sport

Článek

Fanoušci mohli Tomáše Lachmana vídat na obrazovkách ČT Sport od roku 2008, kdy začal biatlonové dění glosovat. Od té doby komentoval nespočet kol Světového poháru a z komentátorských stanovišť sledoval závody několika evropských i světových mistrovství. Před kamerou a za mikrofonem ho v současnosti ale už nenajdeme, otázkou zůstává, jestli se bude moct ještě někdy vrátit. Začátkem května se mu totiž život otočil naruby.

Může za to pád ze schodů a těžký úraz, po kterém částečně ochrnul. První měsíce po tragickém zranění nebyly vůbec růžové, komentátor ležel pouze na lůžku, bez pohybu, beze slova. Jeho zdravotní stav se má dle posledních informací zlepšovat, dochází i k prvním pohybům a komunikaci. První pomyslné krůčky tedy už na své dlouhé cestě za zotavením Lachman udělal.

Česká televize sháněla náhradu, při své snaze narazila na opravdový diamant. Tím je bývalá biatlonistka, trojnásobná medailistka z olympijských her a dvojnásobná mistryně světa Gabriela Soukalová. 34letá komentátorka si novou roli vyzkouší už dnes, 29. listopadu. „Těším se na novou výzvu a i na to, že uvidím biatlon z úplně jiného pohledu,“ uvedla Soukalová v tiskové zprávě, která byla poskytnuta redakci Sport.cz.

Někdejší skvělá závodnice není jediným přírůstkem do komentátorské rodiny, novým členem je i Tomáš Jílek. Ten už pro ČT pracuje řadu let, znát ho můžete jako komentátora Tour de France či hokeje. Jeho biatlonová premiéra se uskuteční společně se Soukalovou během prvního štafetového závodu žen letošní sezony.

Biatlonové studio začíná na ČT sport ve 14.55, v něm bude Soukalová společně s dramaturgem a moderátorem Petrem Kubáskem, samotný závod začíná v 15.20.

Reklama