Hlavní obsah

Historický debakl! Němečtí biatlonisté skončili na MS bez medaile

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hlubokým zklamáním skončil světový šampionát v Oberhofu pro německé biatlonisty. Závodníci pořadatelské země nezískali na MS ani jednu medaili! Takový krach zažili zástupci biatlonové velmoci naposledy v roce 1969, připomínají trpce německá média.

Foto: Lisa Leutner, Reuters

Německý biatlonista Benedikt Doll během MS v Oberhofu.

Článek

„Bylo tam víc propadáků, málo pozitiv. Nezvládli jsme to," přiznal hořce nejzkušenější z německého týmu 32letý Benedikt Doll, který zmar domácího výběru před 23 500 diváky nabitou arenou Rennsteig zakončil v nedělním závodu s hromadným startem 26. místem. „Na mistrovství světa se počítají jen medaile," okomentovala stroze výsledky německých biatlonistů někdejší hvězda německého týmu Laura Dahlmeierová v interview pro agenturu SID.

Jaká to proměna reprezentace, která ještě v roce 2017 opanovala MS v Hochfilzenu ziskem sedmi titulů! Mužský biatlon v Německu prochází složitou generační výměnou a plnohodnotní nástupci hvězd, jakými v minulosti byli olympijští medailisté a mistři světa Arnd Peiffer či Simon Schempp, ještě nedorostli. A jejich současní následovníci přitom už nejsou žádnými mladíčky: vždyť Justus Strelow už oslavil 26. narozeniny, Romanu Reesovi je ještě o tři roky více, Philippu Nawrathovi už rovných třicet a Johannesu Kühnovi jednatřicet let.

Větší radost udělaly německým biatlonovým fanouškům v Oberhofu ženy, které vybojovaly celkem tři cenné kovy. Na všech je ovšem pečeť již 34leté Denise Herrmannové-Wickové. Německá olympijská vítězka po zlatu ve sprintu a stříbru ve stíhačce pomohla k titulu vicemistryň světa také štafetě a její sbírka z MS se rozrostla už na devět medailí.

Také Češi vyšli na letošním MS z pohledu umístění na stupních vítězů naprázdno, podobně jako před čtyřmi lety v Östersundu. „I když nám to na šampionátu necinklo, každý závod jsme tady atakovali medaile. A to je důležité," vzhlíží k budoucnosti optimisticky sportovní ředitel českého svazu Ondřej Rybář.

Reklama

Související témata: