Hlavní obsah

Hvězdná sešlost na akci biatlonové legendy! Chybět nebude ani Davidová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prvotřídní obsazení slibuje biatlonový „Nordic Festival“, který 3. září pořádá v Annecy pětinásobný francouzský olympijský vítěz Martin Fourcade. Vedle nejlepších tamních závodníků přislíbily podle informací pořadatelů účast i úřadující vítězka Světového poháru Marte Olsbuová Röiselandová z Norska či tuzemská biatlonová jednička Markéta Davidová.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Markéta Davidová na trati sprintu v Novém Městě na Moravě.

Článek

„Už se nemůžu závodu u jezera v Annecy dočkat. Jen doufám, že nespadnu do vody," napsala v žertu na svém instagramovém účtu Olsbuová Röiselandová. Jednatřicetiletá norská biatlonová stálice na letošních olympijských hrách v Pekingu získala pět medailí, z toho tři zlaté (smíšená štafeta, sprint, stíhačka) a dvě bronzové (vytrvalostní závod a závod s hromadným startem).

Dvanáctku elitních biatlonistek čeká v závodu s hromadným startem desetikilometrová trať se čtyřmi zastávkami na střelnici. Po závodu žen vyrazí na trať jejich kolegové. Festival však není určen pouze profesionálním sportovcům, akce čekají na amatéry i další sportovní nadšence. Připraveny budou i speciální soutěže pro děti.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Marte Olsbu Røiseland (@marteolsburoiseland)

Jen o pár dní dříve se biatlonová elita sejde na letním mistrovství světa, které se koná od 24. do 28. srpna v Chiemgau Areně v německém Ruhpoldingu.

Reklama

Související témata: