Hlavní obsah

Biatlonový král jásá nad novinkou, která konkurenci vyrazí dech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Celý zbytek startovního pole biatlonového Světového poháru mohl dříve jen závidět švédskému týmu obří supermoderní kamion pro servis lyží. Svého ambiciózního souseda v tomto směru ale před novou sezonou trumfují neméně ambiciózní Norové. Oni představili podle jejich mínění ještě lepší kamion, z kterého měl obrovskou radost zejména suverén posledních let Johannes Thingnes Bö.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Johannes Thingnes Bö v Novém Městě na Moravě.

Článek

Pětinásobný olympijský vítěz, sedmnáctinásobný mistr světa a čtyřnásobný vítěz celkového hodnocení Světového poháru byl z nového přírůstku do reprezentačního týmu vysloveně nadšený.

Při slavnostním představování se ale nijak zpátky nedržel ani generální sekretář norského svazu Morten Djupvik. „To, co tady před sebou máme, je ten nejlepší a nejinovativnější voskovací vůz na světě. Jsme neuvěřitelně pyšní, že jsme dokázali tenhle projekt zvládnout,“ pochvaloval si do objektivu kamer televize TV2 Djupvik.

Prozradil, že náklady na kamion se vyšplhaly v přepočtu zhruba na 17,5 milionu Kč. „Je to extrémní suma. Nicméně garantuje optimální pracovní podmínky pro servisáky, což by nám mělo přinést nejlepší možné výsledky,“ dodal.

Na podobné vlně euforie se z nového vybavení vznášel i Johannes Thingnes Bö. „Fakt, že se nám tohle podařilo realizovat, je jako prodloužení penisu. Přesně tohle jsme pro novou sezonu potřebovali. Musíme ukázat sílu ještě před startem,“ culil se hvězdný biatlonista.

Narážka na to, že celá záležitost stála spoustu peněz, ho nechala v klidu. „Celý svět se v poslední době stává stále dražší. Tohle je ale investice, která odstartovala už před čtyřmi pěti lety,“ vysvětlil.

Neodpustil si ani tradiční rýpanec do Švédů s tím, že jejich kamion se s tím norským už nemůže rovnat. „Náš je o celé dva metry čtvereční větší. A žluto-modrý není tak hezký jako červeno-žlutý,“ vtipkoval.

V čem spočívá pro biatlonisty s novým vozem takový pokrok? „Máme k dispozici asi čtyřikrát více prostoru než dřív, protože kamion se po zaparkování může následně rozšířit. Celé pracovní prostředí je skvěle zařízené. Už loni byl risk špatně namazaných lyží pro náš tým extrémně malý, teď bude ještě menší. Hřeje mě u srdce, když se na to dívám. To je 10 z 10,“ dodal Bö.

Reklama