Hlavní obsah

Kalkulace selhaly! Biatlonistce Vítkové se nelíbilo vysoké číslo, meze byly měkké

Čekala, že padající sníh ujedou soupeřky a že jí vysoké číslo 66 bude sedět. Jenže všechno bylo jinak. Kalkulace a prognózy selhaly. Biatlonistka Veronika Vítková nakonec nebyla nijak nadšená, že je v druhé polovině startovní listiny. Makala na doraz, v cíli padla únavou, ale běžecký výkon přesto v jejím podání v pokračování SP při sprintu na 7,5 km v Annecy nebyl nijak excelentní. Skončila šestnáctá.

Foto: Český biatlon, Petr Slavík

Veronika Vítková při sprintu v Annecy.

Článek

Měla až pětadvacátý nejlepší běžecký čas, nebylo jí moc platné, že chybovala pouze jednou vleže. Na vítěznou Slovenku Anastasii Kuzminovou ztratila zhruba minutu a půl. "S dnešním výkonem na trati jsem si nemohla ani víc trestných dovolit," řekla České televizi.

Tah s volbou vyššího čísla brala jako spíše nepovedený. "Počítali jsme, že bude padat sníh, ale to se nestalo. Trať v těch mezičkách a v prudkých kopcích byla strašně měkká," posteskla si nad spíše už rozježděnou tratí.

V sobotní stíhačce přesto může bojovat o umístění v elitní desítce, může atakovat svoji sezónní osmou top pozici. Na sedmou Ukrajinku Valj Semerenkovou ztrácí jen 25 sekund. "Je to tam strašně nasekaný, takže to není špatné," doplnila.

Díky bezchybné střelbě se na životní 24. místo prosadila Jessica Jislová. "Myslím, že nás všechny tady příjemně překvapila," řekl trenér ženské reprezentace Zdeněk Vítek. Z českých biatlonistek bodovaly ještě šestadvacátá Eva Puskarčíková a pětatřicátá Markéta Davidová, které musely shodně na dvě trestná kola.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články