Hlavní obsah

Komfort za půl miliardy na dalších dvacet let. Areál pro Davidovou a spol. patří k nejmodernějším na světě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Billboard u jedné z tribun s podobiznou Markéty Davidové má pod sebou digitální odpočet dnů, hodin a minut do startu biatlonového mistrovství světa. V době, kdy kolonka dnů ukazovala číslovku osm, už organizátoři šampionátu mohli vyhlásit: „Jsme připraveni.“ Novoměstská Vysočina aréna byla po rekonstrukci za půl miliardy korun slavnostně otevřena.

Zrekonstruovaná Vysočina arena se chystá na MS. Patříme k nejmodernějším areálům pro biatlon na světě, je pyšný Jiří HamzaVideo: Sport.cz

 
Článek

Politická elita v čele s premiérem Petrem Fialou přestřihla pásku na tribuně E přímo za cílem, kterým budou od příští středy projíždět hvězdy v čele s Johannesem Bö. Tato stavba je nejviditelnějším symbolem rekonstrukce, která ale čítala i rozvody podél trati či nové osvětlení.

„Můžeme říct, že patříme k nejmodernějším areálům pro biatlon na světě,“ prohlásil šéf organizačního výboru i Českého svazu biatlonu Jiří Hamza, když prováděl hosty Vysočina arénou.

Na hlavní tribuně se fanoušci dočkají komfortu, který na té montované chyběl. Už jen tím, že při návštěvě toalet nebudou muset do mobilních buněk, kamiony nebudou odvážet a přivážet tuny lešení každý rok. Ale pohodlí se dočkají i týmy díky vzniku nových servisních buněk v útrobách tribuny, ve skromných pokojích bude moc během šampionátu bydlet organizační tým, k dispozici je nová jídelna.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Slavnostní otevření zrekonstruované Vysočina Areny, v níž se v únoru uskuteční mistrovství světa v biatlonu.

„Byl to stres, ale jsme rádi, že se všechno stihlo včas, protože areál může sloužit minimálně dalších dvacet let. Vysočina aréna je jedno z nejvyužívanějších sportovišť v republice pro veřejnost i vrcholový sport,“ říkal Hamza s odkazem i na tradiční závody v běžeckém lyžování či na horských kolech.

Od příští středy ale bude areál zasvěcen biatlonu. Už nyní při příjezdu do města návštěvníky vítají vlajky s logem šampionátu, pod sjezdovkou už vyrostl fanouškovský stan. Reprezentační týmy začnou přijíždět do dějiště šampionátu od víkendu.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.