Hlavní obsah

Konec biatlonové legendy u reprezentace vyvolal údiv: Nikdo nám nic neřekl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na olympiádách vybojoval čtyři zlaté medaile a z dalších prestižních závodů má doma hromady trofejí. V roli kouče slovinské reprezentace však někdejší fenomenální německý biatlonista Ricco Gross skončil. A celá věc stále vyvolává spoustu emocí. Liší se i zveřejněné důvody pro tento krok.

Foto: Profimedia.cz

Trenér Ricco Gross ještě v roli trenéra slovinské biatlonové reprezentace a jeho svěřenkyně Anamarija Lampičová (vpravo) během přípravy.

Článek

Proč Gross ve funkci skončil? Sám tvrdí, že jsou za tím finanční důvody. „Už si mě nemohli dovolit,“ řekl na adresu dnes už bývalého zaměstnavatele 53letý rodák z někdejší NDR pro Traunsteiner Tagblatt.

Slovinský svaz nicméně tvrdí, že nejde o peníze, ale především o výsledky trenérovy práce. „Bohužel, naše výsledky pod jeho vedením zůstaly na mezinárodní scéně za očekáváním,“ uvedl ve vyjádření sportovní ředitel slovinské reprezentace Tomaž Globočnik.

Sami reprezentanti se ale především diví tomu, že s nimi nikdo ze svazu rozhodnutí nekonzultoval a bylo pro ně šokující novinkou.

Třeba lyžařská hvězda snažící se výrazně prosadit v biatlonu Anamarija Lampičová se o tom veřejně rozpovídala na sociálních sítích. A z jejích slov je znát, že s rozhodnutím svazu zásadně nesouhlasí.

Lampičová na svém instagramovém účtu zveřejnila svoji fotku s Grossem, k níž napsala: „Je velká škoda, že jsme se museli rozdělit. Vůbec nerozumím tomu, co, kdy a proč se tohle stalo. Jediné, co k tomu mohu říct, je, že nás sportovců se nikdo neptal, co si tom myslíme. Měli jsme cíle, kterých jsme spolu chtěli dosáhnout na olympiádě. Díky za všechno, co jsi mě naučil. Už teď mi chybíš.“

Reklama

Související témata: