Hlavní obsah

Koukalová už má všechny tři druhy medailí. Teď může porovnávat, jak se která leskne

Už na šest medailí se rozrostla kariérní sbírka Gabriely Koukalové z biatlonových světových šampionátů. V rakouském Hochflizenu proměnila zatím každý individuální start v zisk cenného kovu, čímž dosavadní sbírku svých klenotů z MS zdvojnásobila. Po stříbru na nejdelší ženské trati 15 km má teď od každého druhu již dva kousky.

Foto: Leonhard Foeger, Reuters

Gabriela Koukalová na pódiu po vytrvalostním závodě na 15 kilometrů na MS v Hochfilzenu.

Článek
Fotogalerie

„Teď můžu porovnávat, jak se která leskne. Ty tři hochfilzenské mně přijdou nějaké menší, než co mám z dřívějška z Nového Města a Kontiolahti, ale zase mám všechny kousky. Vrchol letošní sezóny, na který jsem se dlouho cílevědomě připravovala, pro mne ale dopadá mnohem líp, než bych si dokázala vůbec představit a teď už to fakt nemusím hrotit a spíš si šampionát užít," uvedla Koukalová pro Radiožurnál.

Cenné kovy Koukalové na MS:
ZLATO
2015 Kontiolahti        mix štafeta
2017 Hochfilzen         7,5 km
STŘÍBRO
2015 Kontiolahti        15 km
2017 Hochfilzen         15 km
BRONZ
2013 Nové Město       mix štafeta
2017 Hochfilzen         stíhačka

Z 99 závodnic na startu vytrvalostního závodu ji porazila jen Němka Laura Dahlmeierová. „Já cílem projela s vědomím, že jsem tam nemohla nechat ani o setinu vteřiny navíc, Poslední dva kilometry mě bolely možná víc než všechny předchozí závody dohromady," hodnotila do rozhlasového éteru Koukalová, která z první zastávky na střelnici odjížděla docela zoufalá.

Stála při ní štěstěna

„Jak jsem tam nechala minutu, tak jsem si řekla, že medaile je asi pryč. Necítila jsem se na to, abych další tři položky dala čistě," připustila. Koukalová se ukázala jako velká bojovnice. Prodala výtečnou formu, kterou si na šampionát přivezla, a především si zbývajících patnáct ran na střelnici pečlivě hlídala. „Vlastně jsem udělala radost sama sobě, že jsem se dokázala s ohledem na všechny okolnosti správně soustředit a odjet to nakonec s jedničkou ze střelby, to přece není úplně špatné," usmála se.

Druhá rána závodu, která vleže vypálila těsně dolů pod terč, ji připravila o zlato. „Myslím, že můžu být ráda, že štěstěna stála při mně u těch dalších devatenácti. To tak prostě někdy je. Vím, že jsem letos měla už spoustu krát štěstí, že ty těsné rány, které mně spadly, by možná jiným lidem nespadly, takže ono se to tak nějak vykompenzuje," usmála se.

Navštíví masérku i fyzioterapeuta

Byla ale tak unavená, že ani neměla sílu přemýšlet nad tím, čím by se odměnila. „Teď je pro mě nejlákavější, že mám volný čtvrtek, kdy bude možnost si orazit a natáhnout se na gauč s nohama nahoře," líčila a plánovala relaxační masáž. „Ráda se svěřím rukám Péti Sedláčkové," ocenila reprezentační masérku. „Taky nezapomenu dojít si k Romanu Karpíškovi na údržbičku," vyhlížela i návštěvu fyzioterapeuta. „Pak si počkám, na který úsek mě trenéři postaví do páteční štafety," řekla

Přiznala, že v nitru duše cítí z medailí čím dál intenzivnější radost. Ještě ji čeká start v páteční štafetě žen a v neděli se zúčastní závěrečného závodu s hromadným startem. „Teď si to tady můžu v klidu jen tak pinkat. Mám tři medaile, to je naprostá pecka," tvrdila s úsměvem, ale pak přece jen uznala, že se jí drží medailový apetit. „Čím víc se člověku daří, tak chce další a další úspěchy, ale nesmím být neskromná," usmála se Koukalová.

Reklama

Související témata: