Hlavní obsah

Krčmářova sebekritika. Děs, běs, na tohle celý rok netrénuju!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zaplněné tribuny s téměř 24 tisíc diváky nadšeně aplaudovaly Norovu Johannesi Thingnesu Boeovi, který si v suverénním stylu s náskokem minuty a 11 sekund dojel pro třetí zlato ve svém třetím startu na biatlonovém mistrovství světa. O kus dál odcházel hodně nazlobený Michal Krčmář, na 19. místě nejlepší z Čechů.

Foto: Petr Slavík/Český biatlon

Michal Krčmář při stíhačce na mistrovství světa v Oberhofu.

Článek

Oberhof (od našeho zpravodaje) ‑ Jak je u něj zvykem, nijak se nevymlouval, nechlácholil se. Tohle nebylo představení, jaké od sebe olympijský medailista z Pchjongčchangu očekával. „Děs, běs. Potřebuju vychladnout, jak jsem na sebe naštvaný. Tohle byl prostě špatný závod,“ shrnul své vystoupení ve stíhačce.

Řečí čísel čtyři chyby při střelbě, dvacátý běžecký čas a propad o pět pozic oproti sprintu. „Na trati o ničem, na střelnici taky. Na tohle celý rok netrénuju a slušně to snad ani nejde hodnotit,“ sypal ze sebe.

Na rozdíl od sobotního sprintu a z části i ženské stíhačky biatlonisty tolik na střelnici neovlivňovala mlha, ta se usadila spíše podél trati. „Střelnice byla naprosto v pohodě, bez větru, jen lehounká mlha. Na Oberhof to byly ideální podmínky. O to horší je mít položky se dvěma chybami,“ vyčítal si.

Bylo vidět, jak je napružený, ale rozhodně ne rezignovaný. Však v Oberhofu bude mít ještě několik šancí na nápravu. Tu nejbližší hned v úterý při dvacetikilometrovém závodě. „Určitě nic nebalím, nepřenesu si to do dalšího závodu. Už se tu pohybuju dost dlouho na to, abych se tím nechal ovlivnit nebo zlomit,“ věděl ve 32 letech nejzkušenější z českého týmu.

„Jenže z takového výkonu nemůžu mít radost. A kdo mi řekne něco pozitivního, tak mu odvětím, že to tak nemá být,“ uzavřel svoji sebekritiku.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.