Hlavní obsah

Na norský biatlonový tým se snáší kritika za složení ženské štafety: Neměli jste ji nasadit, byla vyčerpaná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Norský ženský biatlonový tým se v začátku sezony potýká s absencí dvou největších hvězd minulých sezon - Marte Olsbuové Röiselandové a Tiril Eckhoffové. Přesto má v zásobě několik trumfů. Jeden z nich, Karoline Knottenová, však zatím nezáří tak, jak by se očekávalo. Její nasazení do štafety v Hochfilzenu poté, co po sprintu a stíhačce byla evidentně vyčerpaná, vyvolalo kritiku bývalé biatlonistky a současné expertky televize NRK Sonnöve Solemdalové.

Foto: Andreas Schaad, ČTK/AP

Karoline Knottenová během sprintu.

Článek

Norská ženská biatlonová štafeta se po víkendových závodech v rakouském Hochfilzenu potýká s kritikou jejího složení. Podle bývalé biatlonistky a několikanásobné mistryně světa právě v této disciplíně Sonnöve Solemdalové v ní neměla startoval Karoline Knottenová.

„Je důležité občas naslouchat svému tělu, udělat krok zpět a zastavit se," řekla. Podle ní měli trenéři špatný odhad. „Když vaše tělo nefunguje, měli byste hodit ručník do ringu a radši odpočívat," doporučovala Solemdalová.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Karoline Knotten (@karolineknotten)

Knottenová v Rakousku ve sprintu dojela osmá, ve stíhačce si o tři místa pohoršila. Ve štafetě dobíjela pouze dvakrát a pomohla svým kolegyním k pátému místu. Po dojetí do cíle byla zcela vyčerpaná a šla si rovnou lehnout. „Je to strašně těžké. Moje tělo nefunguje tak, jak bych chtěla," řekla televizi NRK po závodě.

Sedmadvacetiletá biatlonistka se po vážné nehodě, kterou utrpěla v létě, stále potýká se zdravotními problémy. „Často mě bolí hlava. Tělo regeneruje trochu jinak než dřív," řekla s tím, že se na lyžích prý často nyní cítí jako „zombie."

Trenéři uvedli, že její nasazení do štafety zvažovali, ale podle nich se na závod cítila.

Reklama

Související témata: