Hlavní obsah

Nákaza řádí. Další biatlonové eso je kvůli koronaviru mimo hru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Koronavirová nákaza se mezi biatlonovou elitou dál rozrůstá. Ze zastávky Světového poháru v Novém Městě na Moravě si odvezl onemocnění i trojnásobný švédský mistr světa a olympijský vítěz Sebastian Samuelsson.

Foto: Matthias Schrader, ČTK/AP

Švéd Sebastian Samuelsson měl pozitivní test na koronavirus.

Článek

Jako první z biatlonové špičky se nakazil druhý muž průběžného hodnocení SP Sturla Holm Laegreid, který sice do Nového Města přijel, ale ještě před startem závodního programu odcestoval zpátky do Norska.

Následně měli na Vysočině pozitivní test i oba hvězdní norští bratři Böové. Navzdory tomu obsadili první dvě pozice ve sprintu i sobotním stíhacím závodě. Do něj už odstartovali poté, co o svém pozitivním testu věděli.

Po návratu z Česka vyšel stejně test i Samuelssonovi, pro něhož je to před domácí zastávkou SP v Östersundu nepříjemná rána. Přijde minimálně o čtvrteční individuální závod.

„Cítí se docela dobře, doufáme, že na víkend už bude 100procentně fit a bude moct nastoupit," stojí v prohlášení švédského národního týmu.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.