Hlavní obsah

Německá biatlonistka Voigtová si na MS stěžuje na nenávist a urážky: Děsí mě to

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na světovém šampionátu v Novém Městě na Moravě si alespoň částečně spravila chuť až pátým místem v úterním vytrvalostním závodě, do té doby se německá biatlonistka Vanessa Voigtová spíše trápila. Ne však jen kvůli sportovní formě, ale i kvůli nenávisti, která se proti ní obrátila.

MS v biatlonu - vytrvalostní závod žen na 15 km Video: Česká televize

 
Článek

Dvojnásobná olympijská medailistka si postěžovala, že na sociálních sítích čelí zlým komentářům a urážkám.

„Často teď dostávám zprávy, které mě opravdu děsí. Jsou velmi osobní a urážlivé,“ přiznala 26letá závodnice v rozhovoru pro ARD-Sportschau.

Rodačka ze Schmalkaldenu měla přitom zejména začátek sezony skvělý, v Östersundu si připsala dvě třetí místa v individuálních závodech. V generálce na MS v Anterselvě se pak dokonce radovala z prvního místa v mixu po boku Justuse Strelowa.

Hrozně mě mrzí ta poslední rána. Měla jsem si na ni trošku víc počkat, povzdechla si Markéta DavidováVideo: Sport.cz

V Novém Městě ale začala 18. místem ve sprintu a 15. příčkou ve stíhačce.

„Mistrovství světa pro mě nezačalo dobře,“ připouštěla závodnice z Durynska, která se po stíhačce jen stěží bránila slzám. „Co teď opravdu potřebuju, je vřelé objetí a pár hezkých slov. Určitě ne další špatná, která by mě dostala ještě níž,“ pokračovala.

Zároveň zdůraznila, že proti objektivní kritice na svojí adresu nic nemá. „Jenže mně nejspíš nadávají lidé, kteří sedí na gauči před televizí a možná ani sami nikdy nestáli na lyžích a teď kritizují,“ posteskla si.

Voigtová si na nenávist v online prostoru stěžovala už dříve, některé komentáře posléze zveřejnila. Aby lépe zvládala tlak, rozhodla se spolupracovat s mentálním koučem.

Reklama