Hlavní obsah

Noční můra biatlonové suverénky: Nevěděla jsem, co se děje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Suverénně ovládla poslední ročník Světového poháru a navrch přidala tři zlata z olympiády v Pekingu. Poslední měsíce však norská biatlonistka Marte Olsbuová Röiselandová neprožívá zrovna nejšťastnější období. Přes léto a na začátku podzimu ji trápily zdravotní problémy a tak byla nucená před nadcházející sezonou snížit svá očekávání.

Foto: Petr Slavík/Český biatlon

Norka Marte Olsbuová Röiselandová (blíže) se potýkala s nepříjemnými problémy.

Článek

V rozhovoru pro televizi NRK prozradila, že onemocněla pásovým oparem, který ji přerušil přípravu.

„Na pár týdnů jsem musela úplně vypnout. Jsem znovu na začátku. Musím jít malými postupnými krůčky vpřed," uvedla Röiselandová pro NRK, která ji zastihla v Ruhpoldingu po tréninku s německou reprezentací, kterou trénuje její manžel Sverre.

„Celé léto bylo pro mě hodně těžké. Trénink mi nepřinášel takové ukazatele, jaké jsem chtěla. A nevěděla jsem, co se děje. A na podzim jsem pak chytla pásový opar," posteskla si.

Není divu, že si nyní neklade za cíl obhájit svůj celkový triumf v SP. „Celkový triumf by byl příjemný bonus. Přála bych si hlavně být v lepší formě. Ale doufám, že mám ještě dost času, abych stihla potrénovat, než přijde sníh," přála si.

Vzhledem ke svým problémům se spíše než na start Světového poháru upíná k únorovému mistrovství světa v Oberhofu, kde by ráda zatopila domácím Němkám a tím pádem i svému manželovi.

„Mistrovství světa je pro mě velkou motivací, abych nepolevovala. Němky budou mít šampionát na domácí půdě a já bych byla ráda jejich vyzývatelkou. Na to mám času ještě dostatek, takže pro tuhle sezonu je to můj hlavní cíl. Vím, že se dokáží připravit neskutečně dobře. Já udělám všechno pro to, abych jim to trochu pokazila," přiznala s úsměvem na tváři.

Reklama

Související témata: