Hlavní obsah

Noční můra v Novém Městě. Norsko řeší nebývalé biatlonové fiasko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatímco norští biatlonisté na mistrovství světa doslova drtí konkurenci, jejich ženské kolegyně prožívají v Novém Městě na Moravě nebývalou krizi. A to včetně lídryně celkového pořadí Světového poháru Ingrid Landmark Tandrevoldové, pro niž jsou zatím individuální medaile na míle daleko.

Foto: David W Cerny, Reuters

Vítězná Italka Lisa Vittozziová (vlevo) utěšuje Norku Ingrid Landmark Tandrevoldovou v cíli vytrvalostního závodu.

Článek

Časy Eckhoffové či Olsbuové Röiselandové jsou pro Norsko pryč a nová generace hvězdy minulosti na úrovni MS zatím nahradit nedokáže. Ani úterní vytrvalostní závod na tom nic nezměnil. Norsko nemá zatím v individuálních závodech žen na letošním MS ani jedno umístění v Top 10, takže v tomto ohledu jsou na tom aktuálně hůř než Češky.

„Tahle noční můra v Novém Městě pokračuje,“ kroutil hlavou expert televize NRK Torgeir Björn nad výkony Tandrevoldové, která doběhla až na 27. příčce se ztrátou 4:29,3 na vítěznou Lisu Vittoziovou z Itálie.

MS v biatlonu - vytrvalostní závod žen na 15 km Video: Česká televize

Za Tandrevoldovou nijak nezaskočily ani její krajanky. Juni Arnekleivová byla ještě o dvě příčky za ní. Marit Ishol Skoganová obsadila 68. příčku a Ida Lienová až 77.

Nejlepší Norkou v závodě tak byla paradoxně osmnáctá Lotte Lieová, která má však dvojí občanství, a protože se jí nedařilo prorazit v norském áčku, reprezentuje Belgii.

„Prostě je to hodně špatné, co tady Norky zatím předvádějí. Jak na lyžích, tak na střelnici. Neuvěřitelně slabé výkony,“ tepal své krajanky další z televizních expertů, Ola Lunde.

Biatlonová jedenáctka. Pivovar, který založila parta kamarádů, uvařil speciální pivo pro mistrovství světaVideo: Sport.cz

Tandrevoldová přiznala, že z chyb na střelnici už začíná mít mentální blok. „Jsem už moc opatrná, bojím se, že minu. Obzvlášť teď po posledním týdnu, kdy jsem chybovala hodně. Bojím se a není překvapivé, že mi pak věci nefungují, jak mají,“ uvedla lídryně Světového poháru.

To Ida Lienová ani nebyla schopna své problémy rozebírat. Po závodě se rozbrečela tak, že ji musel utěšovat přítel. „Na hov*no, co na to říct,“ zoufala si.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.