Hlavní obsah

Norský biatlonista Tarjei Bö bude i nadále závodit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Norský biatlonista a druhý muž uplynulého ročníku Světového poháru Tarjei Bö bude i v příští sezoně pokračovat v kariéře. Pětatřicetiletý rodák ze Strynu a trojnásobný stříbrný medailista z letošního mistrovství světa v Novém Městě na Moravě má dál motivaci. Mezinárodní biatlonová unie (IBU) to uvedla na svém webu.

Foto: Profimedia.cz

Norský biatlonista Tarjei Bö

Článek

„Byla to velmi dobrá sezona. Jak po sportovní stránce, tak i z hlediska toho, že mě to hodně bavilo,“ řekl Bö. „Je pěkné vidět, že se mohu i v 35 letech stále zlepšovat. Dodalo mi to velkou motivaci,“ doplnil vítěz Světového poháru ze sezony 2010/11.

Bö ovládl v uplynulé sezoně seriálu hodnocení sprintů. V individuálních závodech byl devětkrát na stupních vítězů, jednou zvítězil. Patřil rovněž ke stabilním členům úspěšných norských štafet. V konečném hodnocení SP nestačil jen na mladšího bratra Johannese Thingnese, za nímž zaostal o 182 bodů.

Trojnásobný olympijský vítěz a jedenáctinásobný mistr světa viděl příčinu úspěchu v tom, že sladil sportovní a soukromý život. „Nikdy jsem nebyl v biatlonu tak dobrý jako poté, co jsem poznal Gitu. Je velkou součástí toho všeho a mým tajným trenérem,“ zmínil Bö svou snoubenku.

Pětatřicetiletý Nor bude dál jedním z nejzkušenějších biatlonistů v závodech. Po sezoně naopak ukončili kariéru Němec Benedikt Doll či Švéd Peppe Femling.

Reklama