Hlavní obsah

Peníze z aukce českých biatlonistů dostane rodina zesnulého Malyševa

Výtěžek z aukce převážně olympijských předmětů biatlonisty Mikuláše Karlíka na podporu Ukrajiny, ke které se připojili i další reprezentanti, poputuje k rodině devatenáctiletého biatlonisty Jevhena Malyševa, který zemřel při obraně své vlasti napadené Ruskem. Podle webu biatlonového svazu se celková částka vyšplhala na 143 tisíc, přičemž aukce skončí v neděli.

Foto: @SoukupDavid, Twitter

Ukrajinský biatlonový reprezentant Jevhen Malyšev.

Článek

"Dění na Ukrajině samozřejmě sleduju. Chtěl jsem nějak pomoct. Ze začátku mi to přišlo jako malá pomoc, ale nakonec jsme se dostali na zajímavou částku. Jsem moc rád, že naše vazba s fanoušky funguje takhle dobře," řekl Karlík a dodal: "Chtěli jsme, aby naše pomoc zůstala u biatlonu. Proto jsme se rozhodli podpořit rodinu Malyševa, který padl při obraně Ukrajiny."

V aukci jsou části Karlíkovy olympijské kolekce, kterou sportovci fasovali na hry v Pekingu, plus závodní čísla. Šálu a devatenáctku ze sprintu s podpisem přidala Markéta Davidová a Eva Puskarčíková s italským přítelem Thomasem Bormolinim podepsali číslo české závodnice ze štafety žen.

Předání peněz rodině zprostředkuje Ukrajinská biatlonová federace, se kterou je Český svaz biatlonu v neustálém kontaktu.

Reklama

Související témata: